Nye pensionsregler er en fordel for dig

Der gælder nu nye regler på pensionsområdet. Regeringen og Dansk Folkeparti har nemlig i dag vedtaget anden del af pensionsreformen, og den indeholder ikke mindst et nyt skattefradrag for indbetalinger til pension. Det er en fordel for dig – uden du behøver at gøre noget.

”Det er en god dag for pensionsopsparerne. Pensionsreformen gør det samlet set mere attraktivt for danskerne at spare op til pension – uanset hvor gammel man er, og hvilken type pensionsopsparing man har.  Det er yderst positivt, men det er også nødvendigt. For i takt med at danskerne lever længere, er der behov for, at flere sparer mere op, så man kan udleve de drømme, man har i den tredje alder,” siger forbrugerøkonom i PFA, Carsten Holdum.

Brug ekstra skattefradrag på pensionen

Helt centralt er et nyt skattefradrag for indbetalinger til pension. Det indebærer, at alle kan få et ekstra skattefradrag af indbetalinger til en ratepension eller livsvarig pension og ATP på op til 70.000 kr. årligt. Fradragets størrelse afhænger af alderen.

”Det nye ekstra skattefradrag vil alle, der indbetaler til pension, helt automatisk få som en skattelettelse. De penge kan man vælge at få ud som løn, men det kan være en god idé at sætte dem ind på pensionsopsparingen, hvis man ønsker mere i pension, når man engang trækker sig tilbage. Men for at få denne gevinst skal man selv aktivt sætte pengene ind på pensionsopsparingen,” siger Carsten Holdum.

Udover det ekstra skattefradrag rummer reformens anden del bl.a. også, at pensionsindbetalinger fremover tæller med, når man beregner sit beskæftigelsesfradrag. Den første del af pensionsreformen indeholdt især nyt om aldersopsparing, og du kan få et overblik over den samlede pensionsreform her.