Elever og lærlinge

Elever og lærlinge

PFA tilbyder PFA Start til elever og lærlinge. PFA Start er en konkurrencedygtig forsikringspakke, som er nem at administrere.

Forsikringspakken indeholder erhvervsevneforsikring, invalidesum, forsikring ved kritisk sygdom og livsforsikring.

Når I får en ny elev eller lærling, skal I undersøge om eleven skal omfattes af en pensionsordning. Hvis ikke, skal de ifølge reglerne have en arbejdsgiverbetalt forsikringspakke.

Når I får en ny elev eller lærling, skal I undersøge, om medarbejderen har en pensionsordning via sin overenskomst. Hvis ikke skal de ifølge reglerne have en arbejdsgiverbetalt forsikringspakke. 

I skal udfylde en aftale om PFA Start for jeres elever. Aftalen skal kun indsendes én gang. Hvis I har indgået en aftale om PFA Start, er denne gældende til den opsiges skriftligt af jer eller PFA. Se vilkårene for tiltrædelsesaftalen og prisen for forsikringspakken

Vigtig for virksomheden

  • Vi skal gøre opmærksom på, at PFA Start ikke opfylder de krav, der er til pensionsordning og forsikringer til voksenelever. For regler på området henviser vi til den enkelte overenskomst.
  • Har I tegnet overenskomst med BOA, DI eller DMA, skal tiltrædelsesaftalen fra jeres arbejdsgiverforening bruges.
  • Er I omfattet af Detailhandlens brancher, skal tiltrædelsesaftalen fra jeres brancheforening bruges.
  • Er I medlem af Dansk Erhverv, skal tiltrædelsesaftalen på Dansk Erhvervs medlemsside bruges.
  • Er I betjent af en pensionsmægler, skal tiltrædelsesaftalen fra mægleren bruges.

  

Du kan indsende den udfyldte med posten "att.: Aftaler" eller ved at bruge nedenstående link.

 

Efter login vælg "skriv besked" i højre hjørne og dernæst "Lønadministration i hverdagen" og "Fremsendelse af elevaftale".