PFA Brug Livet Fonden støtter fem hjertesager med 250.000 kr.

PFA Brug Livet Fonden har i dag doneret 250.000 kr. til fem hjertesager.

De fem sager er:

 • Børnelungefonden: 100.000 kr.
 • Gigtramte Børns Forældreforening (GBF): 50.000 kr.
 • Hjernebarnet: 50.000 kr.
 • Strik og hækl til for tidligt fødte (Neonatalstrik): 25.000 kr.
 • Hjerneskadeforeningen: 25.000 kr.

Det er PFA Brug Livet Fondens bestyrelse, der har valgt de fem hjertesager blandt de 15 sager, som den seneste måned har modtaget flest stemmer på PFA Brug Livets Fondens hjemmeside.

”I 2014 har vi besluttet primært at rette støtten mod børn, der har haft en svær start på livet. Vi ønsker med kåringen af de fem hjertesager at støtte de ildsjæle, der hjælper med at skabe bedre vilkår for børnene og de familier, der rammes af alvorlige sygdomme,” siger fondens bestyrelsesformand, formand for Lederne og bestyrelsesformand i PFA Pension, Svend Askær.

Ildsjæle har gennem den sidste måned kunnet indstille deres hjertesager på PFA Brug Livet Fondens hjemmeside. Det er blevet til 77 vidt forskellige sager, og alle haft mulighed for at stemme på de hjertesager, de brænder for.

Sideløbende har PFA Brug Livet Fonden kørt en kampagne på fondens Facebookside for at skabe opmærksomhed omkring alle sagerne. Siden har knap 38.000 følgere, og der har været stor aktivitet under hele kampagnen.

”Det er en fornøjelse at belønne mennesker, der brænder for andre og frivilligt yder en indsats,” siger bestyrelsesmedlem i PFA Brug Livet Fonden, professor og billedkunstner Bjørn Nørgaard.

Tidligere formand for Teknisk Landsforbund Gitta Grüning, sidder også i PFA Brug Livet Fondens bestyrelse. Hun glæder sig ligeledes over at kunne hjælpe ildsjælene med en økonomisk håndsrækning.

”Det er virkelig opløftende at se, hvordan de mange ildsjæle engagerer sig i hjertesagerne og er med til at bakke projekterne op,” siger Gitta Grüning.

Fonden har samtidig valgt at sætte fokus på seks af de indstillede hjertesager, som bliver tilbudt at få produceret en informationsfilm, der kan skabe mere synlighed af deres sager. De seks hjertesager er.

 • Søskendekram
 • Strik og hækl til for tidligt fødte (Neonatalstrik)
 • Hjernebarnet
 • Happy dogs
 • Børnelungefonden
 • Gigtramte Børns Forældreforening (GBF)


Fakta om PFA Brug Livet Fonden:
Fondens formål er at støtte ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet
Fonden blev etableret i 2009 med en fondskapital på 3 mio. kr. De første donationer gik til Girltalk.dk, Servicehunde for Handicappede, Danske Hospitalsklovne og TUBA
Fonden uddeler i år 250.000 kr. til hjernesager

Hjertesagerne indstilles på hjemmesiden bruglivetfonden.dk, hvor der også stemmes om hvilke hjertesager, der bør støttes. Samtidig bliver der gjort opmærksom på fonden og hjertesagerne på Facebook. De 15 sager med størst opbakning indstilles til bestyrelsen, som fordeler støtten til en eller flere sager

Bestyrelsen består af formand for Lederne Svend Askær (bestyrelsesformand), professor og billedkunstner Bjørn Nørgaard, tidligere formand for Teknisk Landsforbund Gita Grüning og koncernchef for PFA Pension Henrik Heideby.

Læs mere om PFA Brug Livet Fonden og de fem hjertesager, der i år er blevet støttet: