Danske Fysioterapeuter indgår aftale med PFA Pension

Danske Fysioterapeuter er blevet enige med PFA Pension om en aftale, der betyder, at 2000 af forbundets selvstændige medlemmer fra oktober bliver pensionskunder i PFA. Derudover har yderligere 2500 selvstændige og privatansatte medlemmer mulighed for at tilslutte sig aftalen.

Danske Fysioterapeuter sendte i slutningen af 2014 pensionsaftalen for de privatansatte og selvstændige medlemmer i udbud. I samarbejde med en uvildig pensionsmægler er valget nu faldet på PFA og markedsrenteproduktet PFA Plus.

”Jeg er glad for den aftale, vi har indgået med PFA. Det betyder, at selvstændige og privatansatte fysioterapeuter får et attraktivt og fleksibelt tilbud om at spare op til pensionen og forsikre sig økonomisk, hvis de ikke længere kan arbejde som fysioterapeut,” siger formand i Danske Fysioterapeuter Tina Lambrecht.

Hun forklarer, at den nye pensionsaftale giver medlemmerne større fleksibilitet, da de får mulighed for selv at sammensætte en ordning, der passer til den enkeltes behov.

”Tilbuddet er målrettet de selvstændige og privatansatte medlemmer af Danske Fysioterapeuter. De arbejder på det private arbejdsmarked, som er kendetegnet ved individuelle aftaleforhold. Derfor er der brug for en stor grad af fleksibilitet og valgfrihed for at kunne tilgodese den enkelte fysioterapeuts behov. Det giver aftalen med PFA,” forklarer Tina Lambrecht.

Samtidig glæder formanden sig over, at det bliver muligt at give de privatansatte medlemmer en bedre sikring af deres alderdom og sundhed.

”Vi ved, at privatansatte fysioterapeuter i gennemsnit sparer 7,5 procent op på deres pension om året, som er meget lidt, og at de ofte er henvist at tegne individuelle ordninger, hvilket kan være dyrt.  Derfor vil der være penge at spare ved at benytte tilbuddet fra PFA, og dermed også mulighed for at spare mere op,” siger Tina Lambrecht.

I PFA Pension glæder koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen sig over at kunne byde de nye kunder velkommen.

”Vi sætter pris på den tillid, som Danske Fysioterapeuter har vist os ved at pege på os som deres kommende pensionsleverandør for de privatansatte og selvstændige medlemmer. Vi mener, at vi kan tilbyde et af markedets bedste pensionsprodukter, og det er vi glade for, at Danske Fysioterapeuter har haft blik for,” siger Lars Ellehave-Andersen.

Med overgangen til PFA skifter de selvstændige og privatansatte medlemmer i Danske Fysioterapeuter til PFA’s markedsrenteprodukt, PFA Plus, der sikrer både stor valgfrihed og mulighed for gode afkast på pensionsopsparingerne.

”I PFA Plus er der flere muligheder for at tilpasse dine forhold, så hver kunde kan tilpasse ordningen til sine egne behov. Samtidig har produkterne i PFA Plus traditionelt leveret nogle af branchens bedste afkast til kunderne,” siger Lars Ellehave-Andersen.

På det offentlige og overenskomstdækkede arbejdsmarked bliver fysioterapeuternes pensionsforhold fortsat varetaget af PKA.

For yderligere information kontakt venligst
Tina Lambrecht, formand, Danske Fysioterapeuter, tlf.: 51 20 38 88
Nicholas Rindahl, presserådgiver, PFA Pension, tlf.: 21 18 60 31