PFA med til at kåre årets CFO 2013

Novo Nordisks CFO Jesper Brandgaard modtog titlen som årets CFO 2013 ved et arrangement hos Center for Ledelse den 23/10.

Bag kåringen stod Berlingske Media sammen med PFA Pension, PwC og SAS Institute, som for andet år i træk kårede årets CFO. De to andre nominerede CFO’s var Jens Lund, DSV, og Benny Loft, Novozymes. Alle tre er portrætteret i Berlingske Tidende samt i november-udgaven af Berlingske Business Magasin – det såkaldte Guld1000-nummer.

Synliggørelse af CFO’ens rolle i dansk erhvervsliv PFA har været med til at udvikle prisen og har engageret sig i kåringen, fordi vi også ønsker at bidrage til en synliggørelse af CFO’ens rolle i dansk erhvervsliv og til at rollen drøftes blandt andre CFO’s og økonomiansvarlige.

CFO’ens kompetencer Alle de tre nominerede til prisen er eksempler på, at ansvaret som CFO går på meget mere end det finansielle. Og valget af årets CFO sker da også på baggrund af følgende kompetencer:

  • Forretnings- og helhedsforståelse
  • Lederskab og organisation
  • Kommunikation og relationer
  • Betroet rådgiver og kontrollant.

Juryen bag ”Årets CFO” Årets CFO findes blandt de 50 mest betydende virksomheder, hvorfra der indstilles tre kandidater. Vinderen udpeges af en jury, der består af vinderen fra 2012 Jørn P. Jensen, CFO og deputy CEO i Carlsberg, Per Bank, CEO i Dansk Supermarked, Lars Frederiksen, bestyrelsesformand for Matas og Peter Nordgaard, CFO i Berlingske Medier og formand for juryen.