Bragende start på 2015: PFA giver topafkast til din alderdom

Årets første måneder har budt på rekordstore afkast til PFA’s mange kunder i PFA Plus, og dermed er de seneste års aktiefest fortsat ind i 2015. Læs, hvad det betyder for din pension, og hør PFA’s koncerndirektør Anders Damgaard vurdere, hvordan fremtiden tegner sig på aktiemarkederne.

Dine penge har medvind, når du indbetaler til PFA Pension. Som kunde med en markedsrentepension i PFA kan du nemlig glæde dig over, at PFA er blandt de bedste til at få dine penge til at yngle. Allerede i årets første tre måneder har PFA haft et samlet afkast på i alt 28 milliarder kroner. Det er penge, som du og over en halv million andre kunder i PFA får glæde af på jeres pensionsopsparinger.

”I år har vi skabt et usædvanligt højt afkast på meget kort tid. Mange af vores kunder har alene i årets første tre måneder opnået et højere afkast, end de normalt ville kunne forvente i løbet af et helt år.  Vi har haft høje afkast på næsten alle typer af investeringer. Det er en tendens, der startede sidste år, og som er fortsat ind i 2015. Fordi vi har investeret rigtigt i disse måneder, er der skabt store værdier til kunderne, som det nu gælder om at bevare til de fremtidige pensioner,” siger Anders Damgaard, der er koncerndirektør og CIO med ansvar for risikostyring og investering i PFA.    

I årets første kvartal har kunder i den mest populære markedsrentepension, PFA Plus Profil C, fået mellem 7 og 11,4 pct. i afkast, mens Profil B har givet et afkast mellem 6 og 8,9 pct. Afkastene er de bedste nogensinde for PFA. Nedenunder kan du se afkastet i kroner og øre for en kunde med en opsparing på 100.000 kr. i første kvartal 2015.

PFA holder din opsparing i form

Når vi taler pension, er det selvfølgelig godt, at dagsformen er god, men det er samtidig vigtigt at huske på, at arbejdet med at skabe pensionsafkast ikke er et 100-meter løb, men et langt maraton. Og så er det jo betryggende, at afkastet også på den lidt længere bane har været særdeles tilfredsstillende.   

 ”Når du er kunde i et pensionsselskab, er det allervigtigst, at du også på længere sigt får et godt afkast af din pension. PFA har de sidste 5-6 år givet nogle af branchens absolut bedste afkast i markedsrente, og det er fortsat også vores målsætning. Det kommer direkte dig til glæde som kunde,” siger Anders Damgaard.

Din ordning kan være vokset med 50 pct.

Kigger man fx på en 3-årig periode, så har de fleste kunder med en markedsrentepension nu mindst en halv gang mere på deres pensionsopsparing i forhold til 2012 – alene pga. afkastet:

Økonomisk lavvækst truer de fremtidige afkast

Direktøren fortæller, at fremtidens investeringer byder på nogle udfordringer, bl.a. på grund af det meget lave renteniveau. Det er noget, der rammer alle pensionsselskaber.

”Investeringsmiljøet om 5-10 år kan være meget anderledes, end det er nu. Vi er langsigtede investorer og meget tyder på, at vi har fået noget af det fremtidige afkast på forskud. Vores forventning er, at der kommer lav vækst i verdensøkonomien i de kommende år. Derfor bliver det sværere at skabe lige så gode afkast, særligt i markedsrentepensioner med lav risiko. Vi justerer hele tiden vores fordeling af investeringer, så vi også i fremtiden kan være blandt de bedste i branchen til at skabe gode afkast til din pensionsopsparing,” slutter Anders Damgaard.

Du kan se dit eget afkast på mitpfa.dk. Det afhænger af din investeringsprofil i markedsrenteproduktet PFA Plus, og hvor mange år du har til din pensionering.   

Traditionelt set kan du forvente et højere afkast, hvis du er villig til at tage en større risiko. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du sparer op med den rigtige investeringsprofil, kan du teste din risikovillighed med PFA’s Investeringsguide.

Fakta: PFA i top i ny undersøgelse

At PFA giver dig et godt afkast bekræfter en ny undersøgelse udført af analysebureaet Willis, som har sammenlignet kundernes afkast på markedsrentepensioner på tværs af de kommercielle, danske pensionsselskaber. I undersøgelsen er PFA Pension nr. ét eller i top i de fem undersøgte risikokategorier.

 ”Beregningsmetoderne i Willis’ undersøgelse er udviklet af brancheorganisationen Forsikring & Pension. Disse metoder er for nyligt blevet officielle og er fuldt anderkendte af PFA’s konkurrenter. Derfor er det særligt vigtigt og glædeligt, at vi kommer så suverænt ud af undersøgelsen,” siger Anders Damgaard.

Se her, om du sparer op i den rigtige investeringsprofil, og hvad du har fået i afkast