Årets CFO kåret af PFA, SAS Institute og Berlingske

Årets CFO er Jørn P. Jensen fra Carlsberg. I går aftes blev han kåret af Berlingske, SAS Institute og PFA Pension. CFO’en fylder stadig mere i ledelsen, og rollen har udviklet sig markant i de senere år. Derfor synes gruppen bag prisen, at det er på rette tid at indstifte prisen som Årets CFO.

Anne Broeng stod for præsentationen af de nominerede og den efterfølgende paneldebat sammen med Peter Nordgaard, CFO i Berlingske Media.

”Jeg er naturligvis meget stolt af at blive kåret som Årets CFO. Det er altid rart at se, at nogen påskynder den omfattende transformation, vi har været igennem i de sidste mange år. Jeg må jo straks påpege, at der er et stort hold bag Carlsbergs udvikling i de seneste år,” udtalte Jørn P. Jensen til Business i går straks efter fik den eftertragtede pris. Jørn P. Jensen fortsætter: “Den slags arbejde er jo ikke noget, man gør for at vinde priser”.

Et advisory Board sammensat af seks finansdirektører samt headhuntingsfirmaet Odgers Berndtson har opstillet seks kompetencer, som de nominerede CFO’ere blev vurderet på;

  • Kommunikation og relationer
  • Forretning og helhedsforståelse
  • Forandring og transformation
  • Lederskab og organisation
  • Betroet rådgivning og kontrollant
  • Autencitet og robusthed

Det har været en lang og omhyggelig proces, som har taget mange måneder. De fire øvrige nominerede var Lene Skole, Coloplast; Jesper Brandgaard, NovoNordisk; Jens H. Lund, Danfoss og Jens H. Lund fra DSV.

Overrækkelsen skete hos Center For Ledelse, og der var bl.a. indlæg fra CEO Christian Frigast fra Axcel og Heine Dalsgaard, som er koncerndirektør og CFO for Grundfos.