PFA ejendomme vinder priser

PFA Ejendomme vandt igen i år en IP Real Estate Investors Award ved den årlige prisuddeling. Denne gang i kategorien "Best Core Investment."

For andet år i træk modtog PFA Ejendomme flot international anerkendelse, da årets europæiske priser blev uddelt ved IPE Real Estate Award i Amsterdam. Mens PFA Ejendomme sidste år løb med prisen for ”Bedste institutionelle investor i de nordiske lande” var det i år i kategorien "Best Core Investment", at PFA Ejendomme blev hyldet som vinder. PFA fik tildelt prisen i fællesskab med britiske Crown Estates.

Juryen tildelte PFA prisen med begrundelserne:
• PFA’s gode afkast i 2010 til trods for vanskelige markedsforhold
• PFA’s fokus på lejere og indgåelse af kontrakter har leveret en god indtægt og sikret en høj udlejningsprocent
• PFA’s løbende markedsundersøgelser, som sikrer investeringer i vækstområder nationalt og internationalt
• Høj udlejningsprocent og godt afkast

”Vi har i PFA Ejendomme de seneste år fokuseret på strukturerede genforhandlinger, forlængelse af vores erhvervslejekontrakter og på at fastholde en høj udlejningsprocent. Den andel af vore arealer, der stod tomme ved afslutningen af 2010 er 3,4 %, mens markedet generelt har en tomgang på omkring 9 %. Samtidig har vi holdt fast i vores krav til nye lejere om høj kreditværdighed, og derfor har vi formået at fastholde den lave risiko i vores portefølje af erhvervsejendomme samtidig med vi har opnået gode afkast,” siger Michael Willumsen, direktør i PFA Ejendomme.

PFA koncernens ejendomsinvesteringer udgør i dag ca. 1,9 mia. euro og består overvejende af investeringer i erhvervsejendomme med attraktiv beliggenhed i vækstområderne i Danmark - med hovedvægten på Københavnsområdet. Men PFA har også ejendomsinvesteringer i udlandet.

Trods de vanskelige markedsforhold ovenpå finanskrisen er der opnået tilfredsstillende afkast de seneste år, hvilket var en af hovedårsagerne til, at PFA Ejendomme modtog årets pris.

PFA Ejendomme A/S. Afkast    
 200820092010Snit 3 år
PFA-DK3,3%7,5%6,2%5,6%
IPD-Benchmark3,3%3,7%5,0%3,6%