Guide: Sådan tjekker du, om det er tid til at justere din pensionsordning

Det er rart at vide, at alt er, som det skal være. Og når det kommer til din pensionsordning, kan du nemt tjekke det på mitpfa.dk.

Her kan du se, hvordan du tjekker, om du sparer nok op til pension, hvordan pensionen investeres, og om du og din familie er godt nok dækket, hvis du bliver syg eller dør. – Og vi viser dig, hvor du kan justere pensionsordningen med det samme, hvis det er en fordel for dig.

1) Opdatér dine oplysninger

 For at vi kan give dig den mest korrekte vurdering af, om du bør justere din indbetaling til pension og dine forsikringer, er det vigtigt, at dine oplysninger på mitpfa.dk – fx. om din økonomi og din familie - er opdaterede. Er de ikke det, så anbefaler vi, at du begynder med det.

2) Se, om dine forsikringer dækker godt nok ved sygdom og dødsfald

Når livet ændrer sig, er det en god idé at tjekke, om dine forsikringer stadig dækker dig og din familie godt nok. Hvis du fx er flyttet, har fået barn eller er blevet gift/skilt – så skal du med stor sandsynlighed justere dine forsikringer.

3) Se, om du sparer nok op til pension

Det kan være svært at gennemskue, om du sparer nok op til fremtiden. Men med Pensionstallet kan du se, om du får råd til det hele som pensionist. Dit tal skal gerne ligge mellem 70 og 80, for så får du ca. 70-80 % af din nuværende løn udbetalt efter skat. Og det er optimalt for langt de fleste, da det betyder, at man som udgangspunkt kan opretholde sin nuværende levestandard som pensionist.

Hvis du vil justere dine indbetalinger, kan du efterfølgende gå til siden ”Opsparingsplan” og tilpasse din frivillige indbetaling. Du kan også se, hvordan din pension kan udbetales på siden ”Udbetalingsplan”.

Sparer du op i PFA Plus, afhænger størrelsen på din opsparing ikke blot af din indbetaling, men også af risikoen på din investeringsprofil. Jo større risiko, des større potentiale for afkast. Har du endnu ikke taget stilling til din investeringsprofil, så kan du få hjælp med PFA investeringsguide.

Spørgsmål?

Du kan ringe til os på tlf. 70 12 50 00
mandag til torsdag mellem 8 og 17 og fredag fra 8 til 16