PFA Ejendomme udbyder efterspurgt historisk ejendom i Københavns centrum

Michael Bruhn er direktør i PFA Ejendomme

Efter henvendelser fra flere aktører tester PFA Ejendomme nu erhvervsejendomsmarkedet for at undersøge udbudsmulighederne for ejendommen Postgaarden i indre København. Processen foregår i samarbejde med rådgivningsfirmaet RED Property Advisers.

PFA tester nu en af Københavns mest eftertragtede erhvervsejendomme i markedet. Der er tale om den historiske, tidligere postbygning på Købmagergade 37, der nu udbydes til et potentielt salg, hvis den rigtige investor melder sig.

”Priserne på erhvervsejendommene i København afspejler den stigende efterspørgsel, vi har set de senere år. Vi er på den ene side en langsigtet investor, der har brug for langvarige og stabile afkastkilder, samtidig har vi også en ambition om løbende at tilpasse vores ejendomsportefølje, så den passer til vores strategi under hensyntagen til prisudviklingen på ejendomsmarkedet,” siger direktør i PFA Ejendomme Michael Bruhn.

PFA købte i 2014 den dengang tomme ejendom Postgaarden midt på strøggaden Købmagergade i København. Siden da har pensionsselskabet i 2015-2017 videreudviklet den historiske bygning ved at renovere den med respekt for bygningens oprindelige karakteristika. De nye eksklusive butiksarealer i bygningen har tiltrukket en række prominente lejere som blandt andet H&M’s nye brand ARKET, Fritz Hansen samt Sephora. Kontorerne er udlejet til spiludvikleren Unity, Momondo samt Fredericia Furniture.

”Vi er glade for at eje og videreudvikle historiske bygninger, som er med til at bidrage til livet i lokalområdet, som fx her i København. Som ejendomsinvestor og pensionsselskab er vi sat i verden for at skabe et maksimalt afkast til vores kunder. Og i det her tilfælde har vi fået flere interessetilkendegivelser og en indikation på nogle prisniveauer, der gør, at vi som led i vores aktive investeringsstrategi har instrueret RED Property Advisers til at gennemføre en markedstest af ejendommen med henblik på at udbyde den til salg i en struktureret proces,” siger Michael Bruhn. 

Han understreger, at selvom pensionsinvesteringer – også i ejendomme – er langsigtede, så skal man også være klar til at overdrage stafetten, når timingen er rigtig. Om timingen er rigtig nu, er det, der skal testes. 

Ny tillægsejendom sælges

I 2016 fik PFA Ejendomme endvidere mulighed for at tilkøbe den bagvedliggende ejendom på Niels Hemmingsens Gade 24 af Hotel- og Restaurantskolen og RHB Development. Ejendommen på ca. 6.000 kvadratmeter gennemgår lige nu en ombygning efter samme model som på Postgaarden og kommer til at indeholde en stueetage med en eller flere butikker, restaurant samt kontorer på de øvre etager. Det er hele karréen bestående af Købmagergade 37 og Niels Hemmingsens Gade 24 som nu udbydes til salg i en samlet transaktion. 

Fakta

  • Købmagergade 37 udbydes til salg for at teste markedet. PFA Ejendomme købte bygningen af PostNord i 2014 for 400 mio. kr., og siden da er den gennemrenoveret for et stort trecifret millionbeløb. Bygningen, der er på ca. 16.000m2, er med de seneste aftaler med H&M fuldt udlejet bortset fra to mindre butikslejemål på Løvstræde.
  • Det er ejendomsudviklingsselskabet Revco Property Development, der i samarbejde med PFA Ejendomme står for at udvikle ejendommene, og Årstiderne Arkitekter er arkitekter på projektet.
  • Det er RED Property Advisers, der forestår udbudsprocessen på vegne af PFA Ejendomme.