PFA styrker sin forbrugerøkonomiske profil

Carsten Holdum

Interessen for forbrugerøkonomi, pension og langsigtet opsparing er stigende, og PFA vil gerne deltage endnu mere aktivt i debatten med perspektiver og indsigter.

Derfor bliver Carsten Holdums rolle som forbrugerøkonom i PFA Pension nu opprioriteret og styrket. Tidligere har Carsten Holdum haft en række andre ansvarsområder i PFA som bl.a. kundetillidsmand og leder af kompetence og udvikling, men nu vil han få en mere skarp profil som forbrugerøkonom og talknuser i medierne.

”Der er en stor efterspørgsel efter mere viden om privatøkonomi, og PFA har som det største kommercielle pensionsselskab med 1,2 mio. kunder stor indsigt og interessante tal, som vi gerne vil dele ud af. Ved at styrke Carstens rolle som forbrugerøkonom, ønsker vi i PFA at sætte vores aftryk på hele den spændende dagsorden inden for formuerådgivning og langsigtet opsparing. Herved ønsker vi, at være med til at hjælpe danskerne med at træffe de rigtige valg i forhold til deres privatøkonomi,” siger Koncerndirektør med ansvar for Privatkunder, Mads Kaagaard.

Opprioriteringen af Carsten Holdums rolle som forbrugerøkonom er en direkte forlængelse af PFA’s 2020-Strategi, hvor der lægges stor vægt på at komme tættere på kunderne og øge danskernes kendskab pension og opsparing. Her spiller aktiv deltagelse og synlighed i det offentlige rum samt i kundekommunikationen en vigtig rolle i forhold til at opbygge tillid og et større vidensniveau.

”Vi kan se, at kunderne sparer mere og mere op, og vi kan se, at samspillet mellem de forskellige opsparingsformer er en meget kompleks størrelse både i forhold til pension, frie midler og offentlige ydelser. Samtidig er der en større nysgerrighed og interesse for at dykke ned i egne økonomiske forhold, selvom det er et vanskeligt emne. Det kræver en stor formidlingsmæssig indsats og tilstedeværelse i medierne, som jeg glæder mig til at udføre,” siger Carsten Holdum.

Carsten Holdum har arbejdet i PFA siden august 2011. Inden da var han i en årrække cheføkonom og førende talsperson i Forbrugerrådet på det økonomiske område. Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har en HD/F fra CBS.