Hvad drømmer du om at bruge dit seniorliv på?

Når du slutter dit arbejdsliv, åbner du døren til et nyt spændende liv med mere plads til det vigtige og frihed til at starte på noget nyt. Der er mange muligheder, og PFA er med dig hele vejen. For med god planlægning og de fordele, du har hos os i dit arbejdsliv og tiden efter, gør vi vores til, at du trygt kan tage fat på det gode seniorliv, der venter forude.

Seniorlivet byder på mange muligheder

Her kan du møde PFA-kunderne Gerrit, Erik og Lisbeth og høre om det seniorliv, de har valgt at leve.

Gerrit har syv familier boende i haven

Man skal være lidt af en entusiast for at have 400.000 bier som kæledyr. Men det er Gerrit på 71 år også. Hør om hans store passion for de arbejdsomme insekter, der årligt beriger ham med 300 kg. honning.      

Eriks store viden hjælper iværksættere godt i gang

For Erik er det gode seniorliv at bruge sin erfaring til at hjælpe unge iværksættere godt på vej. Mød den 62 årige tidligere bankmand, der er mentor for en ung studerende, som har brug for økonomisk sparring til, hvordan man starter sin egen virksomhed.    

Lisbeth har viet sin pensionisttid til Dragør Bio

Når man som Lisbeth elsker kultur, børn og det store lærred, så er jobbet som frivillig i den lokale biograf en drømmetjans. Mød den 65 årige ildsjæl, der har viet sin pensionisttid til Dragør Bio’s mange forskellige kulturtilbud.     

Mød også PFA-kunderne Søren, Birgit og Finn

Fra Rejseholdet i Danmark til rejseleder i verden

Søren Maltesen, 70 år:

Jeg har altid været glad for at rejse og opleve nye spændende steder, så da jeg gik på pension efter 36 år i kriminalpolitiet, fik jeg pludselig tid til at komme verden rundt. Men det kan jo blive en dyr fornøjelse, og derfor fandt jeg på at blive rejseleder, og det har jeg været siden 2010 bl.a. hos Riis Rejser, Albatros og Viktors Farmor.
Det er helt fantastisk – og et nyt liv, der har bragt mig til bl.a. Cuba, Iran, Jordan, Marokko og mange steder i Europa med mange inspirerende mennesker.

Nysgerrighed førte til præstekjole i Småland

Birgit Berggrensson, 77 år:

Jeg ville gerne forstå min tro bedre, og derfor begyndte jeg at studere teologi ved siden af mit job som uddannelsesleder. Jeg havde ingen ambition om at blive færdig, eller blive præst, men jeg blev så grebet af det, at jeg færdiggjorde studiet, da jeg gik på pension. Som 70 årig blev jeg ordineret og kunne virke som præst, og jeg har nu i syv år været præst i Småland for en dansk menighed. Jeg elsker mit nye liv og alt, hvad det har givet mig. Det er tydeligt, at min livserfaring, sproguddannelse og alsidige baggrund har været en stor hjælp til at forstå andre menneskers liv og til at fortolke Bibelens tekster.

Cykelpiloten giver de ældre luft under vingerne

Finn Larsen, 71 år:

Jeg kom fra et travlt arbejdsliv, så jeg glædede mig til at gå på pension, så jeg kunne få mere tid til alle mine interesser. Men det tog en lille drejning, for en dag læste jeg en artikel om cykelpiloter, og det blev jeg meget optaget af.
Nu kører jeg ture med de ældre fra plejehjemmet i min rickshaw, og det giver både motion og socialt samvær, som jeg sætter meget stor pris på. Mange af dem jeg kører ture med kommer fra Lyngby ligesom mig, så vi kan fortælle hinanden røverhistorier fra de gode gamle dage. Det er rigtig sjovt.

Se dine muligheder som senior i PFA

Få overblik over de emner som er vigtige, når pensionisttilværelsen nærmer sig.