PFA Seniorboligstandard

 

PFA Seniorboligstandard opstiller kriterier for en god bolig til den tredje alder. Eksempelvis stilles der krav om elevator i etageejendomme, god belysning ved indgangspartier, dørtelefon med video og lave eller ingen dørtrin indvendig i boligerne. Mærkningsordningen er udviklet af PFA Pension og PFA Ejendomme med rådgivning fra Statens ByggeforskningsInstitut - SBI. Du kan læse mere ved at hente PFA Seniorboligstandard her på siden.

I løbet af 2019 gennemgår vi vores eksisterende lejeboliger og bedømmer dem ud fra PFA Seniorboligstandard. På den måde kan du nemmere skrive dig op til en bolig, der dækker netop dine behov fremover. Målet er samtidig, at nye boliger skal bygges efter PFA Seniorboligstandard i særligt udvalgte projekter. 

PFA bygger seniorvenlige boliger efter PFA Seniorboligstandard i Hillerød, Horsens, Køge og Odense. Byggerierne forventes færdige i 2020/2021, og bliver de første boliger, som bygges efter PFA Seniorboligstandard. Siden vil løbende blive opdateret med mere information om byggerierne.

PFA Seniorboligstandard

Spørgsmål og svar om PFA Seniorboligstandard

1. Hvad indeholder PFA Seniorboligstandard?

PFA Seniorboligstandard består af 46 krav og retningslinjer indenfor en lange række områder, om fx agangsforhold, sikkerhed og beliggenhed. Specifikt belyses fx lavere dørtrin, mere plads på gangarealer, sikkerhedsgreb, begrænsning på hældninger og niveauforskelle, god belysning ved indgangspartier, let
betjening af dørtelefon med video, elevator i etageejendomme mv.

2. Hvordan er PFA Seniorboligstandard udviklet?

PFA Seniorboligstandard er udviklet af PFA Pension og PFA Ejendomme med rådgivning fra SBi – Statens ByggeforskningsInstitut, som er specialister i at forbedre byggeriet og det byggede miljø gennem præcise krav og anvisninger. SBi er en del af Aalborg Universitet.          

3. Hvornår begynder PFA at bygge efter den nye PFA Seniorboligstandard?

PFA vil opføre udvalgte nybyggerier efter PFA Seniorboligstandard, og den vil være rettesnor for fremtidige boligrenoveringer. De seniorvenlige boliger på Markedspladsen i Hillerød, der efter planen skal stå færdige i slutningen af 2020, er de første boliger i Danmark, der bygges efter PFA Seniorboligstandard. Herefter følger et seniorbofælleskab i Horsens, der opføres sammen med Realdania. 

4. Er det kun PFA der kan bygge efter PFA Seniorboligstandard?

PFA Seniorboligstandard bliver lagt ud på PFA.dk, så alle kan lade sig inspirere af den eller direkte bruge den til at bygge efter.

5. Hvordan benyttes PFA Seniorboligstandard i forhold til PFA’s nuværende lejeboliger?

I 2018 begynder PFA at registrere eksisterende lejeboliger efter standarden, så kunderne kan se hvilke boliger, der lever op til den. Det skal gøre det nemmere at vælge en bolig der opfylder kundens behov.

6. Hvad betyder det at PFA Seniorboligstandard er varemærkeregistreret?

En varemærkeregistrering betyder, at PFA har en landsdækkende eneret til at anvende ordet PFA Seniorboligstandard og logoet. PFA kan derved sikre, at disse alene anvendes på byggerier, som lever op til kravene i PFA Seniorboligstandard.