PFA Seniorboligstandard™

 

PFA SeniorboligstandardTM opstiller kriterier for en god bolig til den tredje alder. Eksempelvis stilles der krav om elevator i etageejendomme, god belysning ved indgangspartier, dørtelefon med video og lave eller ingen dørtrin indvendig i boligerne. Mærkningsordningen er udviklet af PFA Pension og PFA Ejendomme med rådgivning fra Statens ByggeforskningsInstitut - SBI. Du kan læse mere ved at hente PFA SeniorboligstandardTM her på siden.

I løbet af 2018 gennemgår vi vores eksisterende lejeboliger og bedømmer dem ud fra PFA SeniorboligstandardTM. På den måde kan du nemmere skrive dig op til en bolig, der dækker netop dine behov fremover. Målet er samtidig, at nye boliger skal bygges efter PFA Seniorboligstandard™ i særligt udvalgte projekter. De kommende seniorboliger, som PFA bygger i Hillerød fra næste år, bliver de første boliger, som bygges efter PFA SeniorboligstandardTM.

PFA Seniorboligstandard

Spørgsmål og svar om PFA SeniorboligstandardTM

1. Hvad indeholder PFA Seniorboligstandard™?

PFA SeniorboligstandardTM består af 46 krav og retningslinjer indenfor en lange række områder, om fx agangsforhold, sikkerhed og beliggenhed. Specifikt belyses fx lavere dørtrin, mere plads på gangarealer, sikkerhedsgreb, begrænsning på hældninger og niveauforskelle, god belysning ved indgangspartier, let
betjening af dørtelefon med video, elevator i etageejendomme mv.

2. Hvordan er PFA SeniorboligstandardTM udviklet?

PFA SeniorboligstandardTM er udviklet af PFA Pension og PFA Ejendomme med rådgivning fra SBi –
Statens ByggeforskningsInstitut, som er specialister i at forbedre byggeriet og det byggede miljø gennem præcise krav og anvisninger. SBi er en del af Aalborg Universitet.          

3. Hvornår begynder PFA at bygge efter den nye PFA SeniorboligstandardTM?

PFA vil opføre udvalgte nybyggerier efter PFA SeniorboligstandardTM, og den vil være rettesnor for
fremtidige boligrenoveringer. De seniorvenlige boliger på Markedspladsen i Hillerød, der efter planen skal stå færdige i slutningen af 2020, er de første boliger i Danmark, der bygges efter PFA SeniorboligstandardTM. Herefter følger et seniorbofælleskab i Horsens, der opføres sammen med Realdania. 

4. Er det kun PFA der kan bygge efter PFA SeniorboligstandardTM?

PFA SeniorboligstandardTM bliver lagt ud på PFA.dk, så alle kan lade sig inspirere af den eller direkte bruge den til at bygge efter.

5. Hvordan benyttes PFA SeniorboligstandardTM i forhold til PFA’s nuværende lejeboliger?

I 2018 begynder PFA at registrere eksisterende lejeboliger efter standarden, så kunderne kan se hvilke boliger, der lever op til den. Det skal gøre det nemmere at vælge en bolig der opfylder kundens behov.

6. Hvad betyder det at PFA SeniorboligstandardTM er varemærkeregistreret?

En varemærkeregistrering betyder, at PFA har en landsdækkende eneret til at anvende ordet PFA SeniorboligstandardTM og logoet. PFA kan derved sikre, at disse alene anvendes på byggerier, som lever op til kravene i PFA SeniorboligstandardTM