Sundhed & pension

Sundhed og trivsel

I overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse er der masser af nye muligheder, fordi du får tid til at dyrke dine interesser og kan yde en indsats for andre. Mens du arbejder, er det typisk arbejde, fritidsinteresser og familie, der skal gå op i en højere enhed. Det er derfor vigtigt, at du skaber dine egne rammer og finder en ny balance i dit seniorliv.

Dyrk dine interesser - de gamle eller de nye

  

Når du forlader arbejdsmarkedet, får du tiden til at genoptage gamle interesser eller finde på nye. En god måde at holde dig i gang på er at dyrke dine interesser sammen med andre.

Hvis du selv er opsøgende, så kan du finde netværk for stort set alt, hvad du kan forestille dig. Fx sport, vinterbadning, museer, rejser og gymnastik. Du har sikkert dine helt egne interesser, og det er altså nu, du kan begynde at dyrke dem for alvor.

Frivillige hænder

Hvis du vil gøre en forskel for andre, så er det måske en idé at blive frivillig. Mange foreninger og organisationer har brug for flere hænder, og du bestemmer selv, hvor meget du vil involvere dig.

Sådan kommer du i gang

Internettet er fyldt med gode tilbud og forskellige foreninger, til dig, der ikke længere kan kalde dig ung. Du kan evt. læse mere på disse sider:

Frivilligt arbejde

frivilligjob.dk – Jobportal for frivilligt arbejde
seniorerudengraenser.dk – hjælp til verdens fattige
rodekors.dk – Røde Kors
amnesty.dk – Amnesty
frivillig.dk – Kræftens bekæmpelse

Arbejde
seniorerhvervdanmark.dk – formidler kontakt til arbejdsgivere

Andet
fagligsenior.dk – forberedelse til seniortilværelsen

 

Forebyg alderens tegn med en sund og bevidst livsstil

Selvom alderen sætter sine spor, så er der en lang række faktorer, som ikke er aldersrelateret, men som du kan forebygge med en sund og bevidst livsstil.
Heldigvis er det aldrig for sent at komme i gang.

At have det godt handler i høj grad om, hvad du spiser, hvor meget du bevæger dig, og at du ikke bare accepterer de forskellige skavanker.

Neden for kan du læse mere om, hvordan du kan styrke dit liv med fysisk aktivitet, kost og mental sundhed.
   

Forsikringer, der skaber tryghed i din hverdag

For at give dig et så godt seniorliv som muligt, har vi en række tilbud, der fokuserer på overgangen fra arbejdsliv til livet, når du er gået på pension. Det handler både om sundhed, livskvalitet og de ting, som skaber tryghed i din hverdag.