Kost og livsstil

Spis dig til god energi

En arbejdsdag kræver mere energi, end du måske forestiller dig. Derfor er det vigtigt, at det du fylder dine depoter op med er det rigtige, så du har energi til hele dagen – også efter arbejde.

Træthed, udmattelse og manglende koncentration

Nogle af de tydelige tegn på, at din kost er forkert sammensat kan være træthed, koncentrationsbesvær og manglende mæthedsfornemmelse.

Heldigvis kan du nemt ændre din kost, hvis du tænker over dine spisevaner og tager et sundhedstjek med dig selv. Kort fortalt handler det om at sammensætte måltider, der består af kulhydrater, gode fedtstoffer og proteiner.   

Vidste du at...

  • 51 % af danskerne er moderat til svært overvægtige og 14 % lever op til Sundhedsstyrelsens samlede kostanbefalinger? (Den Nationale Sundhedsprofil 2017)
  • hvis du spiser en varieret kost vil kroppen få dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer? Du nedsætter risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, type-2-diabetes og forebygger at tage på i vægt (Sundhedsstyrelsen 2018).
  • kosten indeholder det brændstof, som vores krop skal have for at kunne bevæge sig og fungere? På samme måde som en bilmotor får energi fra benzin, får kroppen energi fra de energigivende næringsstoffer i kosten.PFA ny tænkende

Få gode råd af de bedste eksperter

I PFA ser vi det som vores fornemmeste opgave at give dig en kvalificeret anbefaling, så du kan leve livet hele livet. Derfor er vores samarbejdspartnere nøje udvalgt, vi går ombord i den nyeste forskning, og vi er altid kritiske overfor vores kilder.

Her får du nogle konkrete tips:

  1. Spis regelmæssigt og lad være med at springe hovedmåltiderne over
  2. Spis grøntsager, frugter, fedt og protein hver dag
  3. Skån din krop for al det tilsatte sukker – både det synlige og det usynlige
  4. Drik 1½-2 liter vand om dagen

PFA sundhed 

PFA Sundhedslinje - hjælp til en sundere livsstil

Som kunde i PFA Pension kan du få hjælp til fx ændring af motions- og kostvaner, hjælp til rygestop eller forebyggelse af stress.
Du kan ringe til sundhedslinjen på 70 26 99 70, eller læse mere ved at klikke nedenfor.