Senkarriere

Hvordan går du på pension?

Inden du begynder at planlægge, hvornår du går på pension så overvej, hvordan du har lyst til at bruge de sidste år af dit arbejdsliv – det vi kalder senkarrieren.

Ingen naturlov siger, at du skal have travlt med at gå på pension – især ikke hvis du er glad for dit job og din karriere. I PFA vil vi gerne støtte dig i, hvordan du får netop den karriere og den overgang til dit seniorliv, som du ønsker dig. Det gælder både økonomisk, sundhedsmæssigt og mentalt.

 

Jeg savnede de faglige opgaver, som man løser sammen med gode kollegaer

Peter er en af de mange seniorer, der fortsat ønsker at have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Han arbejder nu som censor ved siden af sin pension. I filmen kan du høre om Peters overvejelser og erfaringer.

At trække mig stille og roligt fra arbejdslivet har åbnet op for, at jeg kan bruge mere tid på de interesser, jeg har

Gitte har valgt en blød overgang til pensionen, hvorimod Majbritt stadig arbejder fuldtid. I filmen kan du høre om parrets tanker og planer for deres senkarriere og pensionsliv.

Er du på sporet med dine overvejelser om senkarrieren?

Vi anbefaler, at du prøver vores test for at se, hvor langt du er i din personlige planlægning. Måske er du helt afklaret med, hvordan din senkarriere skal se ud, eller måske er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Det tager kun 2 minutter.

Få hjælp til overvejelserne omkring din senkarriere

I "Guide for senkarrieren" får du inspiration til, hvordan du kommer i gang med din planlægning – både med hensyn til arbejdet og livet efter.

Gennem vores viden  og relevante spørgsmål til dig omkring din livsplan, din økonomi og dine kompetencer, kan du få hjælp til at blive klogere på dig selv og i højere grad styre dit liv i retning af dine ønsker.

  
  

Ring til os på 70 12 50 00

Vi anbefaler, at du ringer til os for at finde ud af, om vi skal booke et rådgivningsmøde.

På den måde kan vi hjælpe dig med at vurdere, om din opsparing matcher dine ønsker.