Din pensionsordning via Konstruktørforeningen

Konstuktørforeningen mener, det er vigtigt, at medlemmerne i Konstruktørforeningen har råd til at leve livet efter arbejdslivet. Derfor får du som en del af din overenskomst en pensionsordning, som sikrer, at du er økonomisk sikret, når du skal på pension, og hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Indbetaling til din pensionsordning

Din pensionsordning består af en forsikringspakke og en opsparing. Sammen med din arbejdsgiver indbetaler du til din pensionsordning. Du kan læse mere om dette i din overenskomst eller eventuel i din ansættelseskontrakt.

Kom godt i gang - 4 trin

Investering1. Hvordan skal din opsparing investeres?

Din faglige organisation har som udgangspunkt valgt en investeringsprofil for dig. Men mennesker er forskellige og har forskellige holdninger til risiko. Derfor er det vigtigt, at du vælger den investeringsprofil, som passer til dig.

På Mit PFA kan du bruge vores investeringsguide og vælge en profil. 

Læs om investering i markedsrente

Log ind på Mit PFA og tag investeringsguiden

Arv og testamente2. Er de rette sikret, når du dør?
  

Tag stilling til, hvem der skal have pengene, når du ikke er her mere.

Hvis du har indsat en begunstiget på den tidligere ordning og vil overføre den til den nye ordning, skal du udfylde en ny begunstigelseserklæring.

Læs om begunstigelse og nærmeste pårørende

Udfyld en begunstigelseserklæring
 

Forsikring3. Passer dine forsikringer til din nuværende livssituation?

Børn, lønforhøjelse, boligskifte, skilsmisse.

Når dit liv ændrer sig, kan det være en god idé at se på, om dine forsikringer dækker dig godt nok.

På Mit PFA kan du se, hvordan vi anbefaler dig, at dine forsikringer skal justeres.

Log på Mit PFA

Gå på pension4. Vil du samle dine pensionsordninger?

I PFA anbefaler vi generelt, at du samler dine pensionsopsparinger ét sted. Det giver et godt overblik, og så er det nemt og ubesværet at ændre og tilpasse din opsparing, når du får brug for det.

Der er tilfælde, hvor det ikke er fordelagtigt at flytte sin opsparing.

Ring til PFA Rådgivningscenter på 
70 12 50 00 og få hjælp.

Få overblik på Mit PFA

Mit PFA er dit digitale overblik over din pensionsordning. Her kan du følge din opsparing og afkast samt planlægge din fremtidige økonomi i Pensionsplanen.

På Mit PFA kan du løbende få prioriterede anbefalinger til at tilpasse din pensionsordning. Du kan aktivere dine anbefalinger ved at gå ind på mitpfa.dk og udfylde dine kontaktdata og herefter give samtykke til, at PFA må kontakte dig, samt eventuelt uploade dine oplysninger fra PensionsInfo. Anbefalingerne er markeret med rød, gul eller grøn og prioriteret ud fra, hvor meget dine forsikringsdækninger eller investeringsprofil afviger fra PFA’s anbefalinger, samt hvor vigtig anbefalingen er i forhold til din alder og livssituation.

Gå ind på Mit PFA med din smartphone, tablet eller computer.

Deltag i et webinar eller et gratis kursus 

Du har mulighed for at deltage i en række digitale webinarer, hvor du kan blive klogere på fx økonomi, investering, arveforhold eller pensionsplanlægning. Du bestemmer selv hvilke og hvor mange webinarer, du vil deltage i. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs, og du kan efterfølgende få tilsendt alle relevante materialer. Det er gratis for kunder i PFA at deltage i et webinar, og du tilmelder på pfa.dk.

Du har også mulighed for at deltage i fysiske kurser om planlægning af din senkarriere og pensionisttilværelse.

          
 
   

Møde eller hurtig afklaring på telefon?

Har du brug for rådgivning om din pensionsordning, kan du nemt booke et møde med PFA ved at klikke på linket nedenfor og herefter finde et mødetidspunkt, som passer dig.

Før du booker et møde, skal du opdatere dine kontaktoplysninger på mitpfa.dk.  

Er du nyansat, anbefaler vi, at du booker et møde, når du har modtaget din pensionsoversigt fra PFA.

Hvis du kun har et par enkelte spørgsmål til din pensionsordning, kan du få svar med det samme ved at ringe til vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.