Forbedret pensions- og sundhedsordning pr. 1. maj

Vores nye pensions- og sundhedsordning hos PFA, der gælder fra 1. maj 2018, består af tre dele: pensionsopsparing, sundhedsordning og forsikring. For os som medarbejdere betyder den nye aftale lavere omkostninger, større fleksibilitet, større fokus på vores sundhed og forbedrede forsikringer.

Fleksibiliteten i aftalen betyder, at du med den nye ordning får mulighed for at skabe en økonomisk tryg alderdom og sikre din sundhed. Aftalen betyder også, at du skal tage stilling til, hvordan du bedst sikrer dig selv og din familie i hverdagen. Du kan høre mere om vores nye pensions- og sundhedsordning på informationsmøder, som PFA er vært for på de større danske lokationer.

Ring til PFA på 70 80 82 42

Som noget nyt får du nu én samlet indgang til PFA, der omfatter både opsparing, sundhed og forsikringer. Du kan ringe på det samme nummer, uanset om du har brug for telefonisk rådgivning, vil booke en rådgivningssamtale, eller du har behov for at få godkendt behandling eller undersøgelse via PFA Helbredssikring. Hvis du ringer til PFA på 70 80 82 42, får du fat i PFA-rådgivere, som er uddannet til at tage sig af Ørsted-medarbejdere.

Sparer du nok op?

Din pensionsopsparing er en væsentlig del af din pensions- og sundhedsordning, da den er afgørende for dit økonomiske råderum, når du går på pension. Dit Pensionstal er et udtryk for, hvor stor en andel af din løn* du vil have til rådighed, når du går på pension. Hvis du har et Pensionstal på 80, vil du have 80 procent af din løn til rådighed de første 20 år af din pensionisttilværelse. Med den nye aftale kan du vælge, hvilken investeringsprofil, der passer bedst til dig og din familie.

*Såfremt du ikke er omfattet af en overenskomst, er løn svarende til grundløn opgjort på årsbasis. Hvis du er omfattet af en overenskomst, er løn svarende til grundløn med tillæg af gennemsnittet af de seneste 12 måneders variable lønelementer begge dele opgjort på årsbasis.

Markante forbedringer af vores sundhedsordning

Vores sundhedsordning, PFA Helbredssikring, er blevet forbedret, så det er ikke længere nødvendigt med en lægehenvisning, hvis du har behov for behandling hos kiropraktor, zoneterapeut, akupunktør eller psykolog (ved symptomer på stress). Derudover kan du selv vælge din behandler. En anden nyhed er, at det senere på året bliver muligt at få dækket behandlinger hos Ørsteds Fitness Wellness-fysioterapeuter.

Du får også adgang til en anonym stress-hotline og en sundhedslinje, hvis du har brug for at vide mere om symptomer på stress, hjælp til for eksempel at sove bedre, komme i god form, holde op med at ryge, eller hvis du har brug for et godt råd til vægttab. Du skal bare ringe på 70 80 82 42.

Deltag i et online sundhedstjek og et on-site helbredstjek

Fra 1. maj kan du deltage i et sundhedstjek og få overblik over din generelle sundhedstilstand. I forlængelse af online-tjekket kan du vælge at få telefonisk rådgivning fra en sundhedsfaglig medarbejder. Du har også mulighed for at få et 30- minutters helbredstjek, hvor du eksempelvis kan få målt din styrke og lungefunktion. Hvis du har behov for det, kan du også få målt dit kolesteroltal og blodsukker samt få en snak om søvn og forebyggelse af stress. Helbredstjekket foregår på næsten alle lokationer.