Markedskommentar: Græsk låneaftale bliver en gyser

På trods af, at Tyskland i dag har afvist Grækenlands forslag til en forlængelse af sine lånepakker, forventer seniorstrateg i PFA Pension Rasmus Pilegaard stadig, at der kommer en løsning på den højspændte situation. Men det bliver først i sidste øjeblik.

”Vi har i længere tid forventet, at det her først vil blive løst et minut i midnat, men jeg mener stadig, at vi har nogle minutter at løbe på. Grækerne har nu vist noget vilje til at komme tyskerne i møde, og jeg forventer, at man meget snart finder en aftale, som er tilfredsstillende for alle parter,” siger Rasmus Pilegaard.

Grækenland havde foreslået en forlængelse af lånepakkerne med seks måneder, hvilket kunne give plads til at sammensætte en mere permanent aftale. Det er den løsning, som tyskerne har sagt nej til.

Rasmus Pilegaard regner dog med, at grækerne vil vende tilbage med et nyt forslag, som vil være mere spiseligt for Tyskland og de resterende lande i eurozonen.

”Det er hverken godt for Tyskland, Grækenland eller resten af eurozonen, hvis det ikke lykkes, men det vil uden tvivl være værst for grækerne. Det er ikke uset i europæisk sammenhæng, at man finder en løsning i sidste øjeblik, når man står med pistolen for panden, og i det her tilfælde må man sige, at grækerne har pistolen for panden,” siger Rasmus Pilegaard.