PFA investerer i Sønderjyllands største indkøbscenter

Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA Pension, investerer nu i det moderne indkøbscenter Borgen i hjertet af Sønderborg.

Borgen, der slog dørene op for godt et år siden, er Sønderjyllands største indkøbscenter og rummer over 50 butikker, 600 parkeringspladser, 18 boliger og 6000 kvadratmeter kontorlokaler.

”Det er et rigtig spændende projekt, som vi bliver en del af her. Vi går altid efter ejendomme af høj kvalitet, og det mener jeg, vi har fundet i Borgen. Det er et moderne center med en god placering i Sønderborg og en rigtig fornuftig sammensætning af lejere,” siger direktør i PFA Ejendomme Michael Bruhn.

Blandt de mest fremtrædende butikker i Borgen er Kvickly, H&M, Bahne og Inspiration. Udover de mange butikker huser Borgen også en række af Sønderborg Kommunes kontorer, blandt andet kommunens Jobcenter.

PFA overtager en andel på 40 pct. af selskabet Borgen Sønderborg A/S, og bliver dermed den største medejer. Udover PFA består ejerkredsen bl.a. af de to lokale investorer Bitten og Mads Clausens Fond og virksomheden Linak.

”Både Bitten og Mads Clausens Fond og Linak er store og meget respektable aktører med en stærk lokal forankring. Deres engagement i Borgen har været afgørende for vores valg om at gå ind i den her investering. Det betyder meget for, at det kan blive den succes, som vi forventer,” siger Michael Bruhn.

Hos de eksisterende ejere er der også stor tilfredshed med at få PFA ind i ejerkredsen i det alsiske indkøbscenter.

”Bitten og Mads Clausens Fond ser PFA’s involvering i Borgen som en stor anerkendelse af projektet i og med, at PFA er en seriøs spiller på ejendomsmarkedet. Tillige er det en udbygning af det meget konstruktive samarbejde, som vi har med PFA på andre områder,” siger Per Have, administrerende direktør i Bitten og Mads Clausens Fond samt bestyrelsesformand i Borgen Sønderborg A/S.

Borgen er udviklet og opført af entreprenørfirmaet A. Enggaard og drives af firmaet Braaten+Petersen. Begge vil også fortsat være en del af ejerkredsen.

Med investeringen øger PFA sine investeringer i butiksejendomme, de såkaldte retailejendomme. Netop på dette område har Michael Bruhn i et stykke tid været på udkig efter den rigtige investering.

”Det er et segment, hvor vi har været undereksponeret. Vi har ledt efter muligheder for at få tilført gode retailejendomme til vores portefølje, men det er vigtigt for os, at det er kvalitetsejendomme, vi investerer i, og at vi ikke bare køber for at købe,” siger Michael Bruhn.

 

For yderligere information kontakt presserådgiver Nicholas Rindahl, mobil 21 18 60 31