Markedskommentar: Aktiefald åbner muligheder i Asien

Alt imens aktiemarkederne i Vesten i øjeblikket er ramt af røde tal og kursfald, så åbner nedturen i USA og Europa muligheder på andre markeder. Det fortæller chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

”Den her korrektion har primært ramt USA og Europa, mens blandt andet kinesiske aktier og især Hang Seng-aktieindekset i Hong Kong er gået fri, og omvendt har klaret sig godt i den seneste tid,” siger Henrik Henriksen.

Chefstrategen mener, at der er flere ting, der gør de asiatiske aktier attraktive netop nu. For det første oplevede de allerede en mindre nedtur i sidste måned og er derfor forholdsvist billige, og så nyder det asiatiske marked også godt af nogle af de faktorer, som omvendt trykker de vestlige markeder.

”En af de ting, man er bekymret for i Vesten, er, at den faldende inflation kan føre til deflation. Men en del udviklingslande slås faktisk med for høj inflation. Så lavere inflation er egentlig positivt for dem,” siger Henrik Henriksen og tilføjer:

”Hvis det her også kommer til at betyde, at der går længere tid, før Den Amerikanske Centralbank kan stramme pengepolitikken, så er det også positivt for Asien og Kina, for så kan de nyde godt af de lave renter i en længere periode.”

Derudover nævner Henrik Henriksen den stærke dollar og den lave oliepris blandt årsagerne til, at det asiatiske marked står stærkt netop nu.

Henrik Henriksen ser også de positive tendenser i Asien som et godt signal for de globale aktiemarkeder, på trods af de øjeblikkelige kursfald i USA og Europa.

”Den her tendens er udtryk for, at der ikke er panik på aktiemarkedet endnu. Hvis den her korrektion virkelig vender sydpå, og folk bare vil ud af aktiemarkedet, så vil det også ramme de asiatiske aktier. Men foreløbig har investorerne blot udnyttet muligheden for at omplacere sine investeringer fra Europa og USA til bl.a. Asien,” siger Henrik Henriksen.