Markedskommentar: Aktierne vil finde fodfæstet igen

På trods af de aktuelle kursfald på aktiemarkederne er der ikke grund til panik. Aktiemarkederne vil i løbet af efteråret stabilisere sig igen. Sådan lyder det fra chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

”Det er fjerde gang i år, at vi sidder med kursfald som de her, og de andre gange har markederne fundet en bund, og vi har set aktierne stabiliserer sig. Hvornår det sker, er svært at sige, men aktiemarkederne understøttes stadig af en overvejende positiv nyhedsstrøm, lave renter og meget lempelig pengepolitik,” siger Henrik Henriksen.

Den øjeblikkelige uro på aktiemarkedet kommer kun kort tid efter en lignende korrektion i august. Det får chefstrategen til at sammenligne situationen med, hvad der skete på aktiemarkedet sidste år.

”Det minder lidt om den uro, vi så sidste sommer, hvor vi også havde to korrektioner tæt på hinanden, og der så vi efterfølgende et ret stærkt fjerde kvartal for aktiemarkederne. Historisk har perioden fra november til januar været den stærkeste tid på året for aktierne,” siger Henrik Henriksen.

Han fortæller, at den nuværende aktieuro bl.a. er et resultat af den svage europæiske økonomi og den uro, der er blevet skabt af konflikten mellem Rusland og vesten. Henrik Henriksen tror dog, at de gode økonomiske takter i USA i sidste ende vil være nok til at holde aktiemarkederne på sporet.

”Det markederne er bange for, er selvfølgelig, at der kommer endnu en tilbagegang i økonomien i Europa, som kan sætte euroen under pres igen. Men så længe amerikansk økonomi er i et opsving, hvor der bliver skabt job, udlån og investeringer, tror jeg stadig, at det ultimativt vil understøtte de globale aktiemarkeder,” siger han.