Markedskommentar: PFA-kunder tjener over 3 mia. på danske aktier

PFA Pensions investeringer i danske aktier er steget med rekordfart i årets første snart ni måneder. Det har givet et afkast på 26 pct., hvilket svarer til en gevinst på over 3 mia. kr. for PFA’s kunder.

Det fortæller direktør i PFA kapitalforvaltning Jesper Langmack.

”Det har været et rigtig godt år på det danske aktiemarked. De store trækheste som Novo Nordisk og Mærsk har virkelig leveret varen, og det har betydet, at de danske aktier kraftigt har overpræsteret i forhold til forventningerne indtil videre i år,” siger Jesper Langmack.

Dermed skiller det danske aktiemarked sig positivt ud fra andre europæiske aktier, der i snit kun er steget med 8 pct. i samme periode. Det kommer især de pensionskunder, der har placeret deres pensionsopsparing i markedsrenteproduktet PFA Plus, til gode. PFA øgede i 2013 andelen af danske aktier, så der nu i PFA Plus Profil D, der har den højeste risiko, er 17 pct. danske aktier mod 8 pct. før.

”Væksten i de danske virksomheder har i år været markant bedre end, hvad vi ellers har set i Europa. Med vores store andel af danske aktier er det i den grad kommet PFA’s kunder til gode,” siger Jesper Langmack.

Med resultatet for de første små ni måneder har PFA nu danske aktier for samlet 16 mia. kr. Og selvom Jesper Langmack ikke regner med, at de danske aktier kan blive ved med at stige i samme tempo, så forventer direktøren stadig moderate kursstigninger på det danske marked i resten af 2014.

”Resten af året kommer til at være lidt mere afdæmpet. Mange investorer skal lige puste ud efter de her kraftige stigninger, men vi forventer stadig, at de danske aktier kommer til at klare sig godt fremadrettet,” siger Jesper Langmack.