Markedskommentar: Vigtig milepæl for Novo Nordisk

Det er et vigtigt skridt på vejen for Novo Nordisk, at et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) sent i går anbefalede en godkendelse af Novo Nordisks fedmemiddel Saxenda.

Det fortæller direktør i PFA Kapitalforvaltning Jesper Langmack, der administrerer PFA Pensions investering i medicinalselskabet.

”Med hele 14 stemmer mod 1 i panelet må det siges at være en ret overbevisende anbefaling. Nu venter vi med spænding på den 20. oktober, hvor vi får den endelige dom fra FDA,” siger Jesper Langmack.

Direktøren tager dog ikke glæderne på forskud. I februar 2013 dumpede FDA stik imod forventningerne Novo Nordisks insulinmiddel Tresiba, og den skuffelse husker Jesper Langmack stadig.

”Vi forventer at Saxenda bliver godkendt, men intet er sikkert, før vi har den endelige godkendelse. Det så vi med Tresiba, hvor både Novo og investorerne var overbeviste om, at det ville blive godkendt, men sådan gik det jo ikke,” siger Jesper Langmack.

Han understreger dog, at gårsdagens afgørelse fra FDA’s eksperter er et meget positivt signal, og det afspejler sig også i Novo Nordisks aktiekurs, der steg med 3 pct. fra morgenstunden.

”Aktien er steget op til i dag på en forventning om, at det ville ende med en positiv anbefaling. Og i dagens handel kan vi også se, at investorerne tager rigtig godt imod nyheden,” siger Jesper Langmack.

Samlet har Novo-aktien givet PFA og de andre aktionærer et afkast på ca. 40 pct. i år. PFA Pension er Danmarks største institutionelle investor i Novo Nordisk. Samlet udgør Novo Nordisk knap 30 pct. af PFA Pensions beholdning af danske børsnoterede aktier.