Markedskommentar: Job-tal vil bekræfte økonomisk opsving i USA

Chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen ser optimistisk på jobsituationen i USA. Når den amerikanske jobrapport senere i dag bliver offentliggjort venter han, at den vil vise, at der er blevet skabt op mod 250.000 nye job i USA i august. Det er cirka 20.000 mere end det, som investorer og analytikere gennemsnitsligt forventer.

”Vi forventer at tallene bekræfter det opsving, der er i USA. Vi regner med at tallene bliver gode, og at de bliver bedre end markedet har forudset. Vi har fået en stribe af stærke nøgletal fra USA,” siger chefstrateg i PFA Henrik Henriksen.

Han peger blandt andet på, at der for alvor er kommet gang i den indenlandske efterspørgsel i USA i august måned.

”Bilsalget er kommet ud her i august på det højeste i otte og et halvt år. Amerikanerne køber mange indenlandsk producerede biler, og det er selvfølgelig godt for beskæftigelsen. Derudover kan vi se, at der er kommet en indikator for ordreindgangen i fremstillingsvirksomheder. Det tal er det højeste i ti år, så man må sige, at der er rigtig fine nøgletal for USA i den her uge,” siger chefstrateg Henrik Henriksen.

De positive nøgletal lover også godt for den samlede amerikanske økonomi. Den 17. september er der møde i Den Amerikanske Centralbank (Fed), og deres reaktion på de nye stærke tal er meget væsentlig, vurderer Henrik Henriksen.

”De stærke tal er en god nyhed for USA, men det kan også betyde, at Fed vil signalere, at renten vil stige tidligere, end man før har regnet med.  Måske allerede i foråret,” siger chefstrategen og fortsætter:

”Får vi nogle gode tal er det endnu et argument for dem i Fed, der vil stramme pengepolitikken.”

Jobrapporten med de endelige tal bliver offentliggjort klokken cirka 14.30 dansk tid i dag.