Markedskommentar: Forventninger til Draghi sender Europæiske aktier i vejret

For tredje handelsdag i træk stiger de europæiske aktier og fortsætter dermed de sidste ugers positive tendenser. Det skyldes først og fremmest forventninger om, at Den europæiske centralbank (ECB) på torsdag vil sende mere hjælp i retning af finansmarkederne. Det fortæller chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

”Siden uroen på aktiemarkederne toppede i starten af august, har de europæiske aktier klaret sig pænt. Navnligt siden den europæiske centralbankchef, Mario Draghi, sagde, at inflationsudsigterne i Europa er forværret, for det signalerer, at der er yderligere stimulans på vej fra ECB,” siger Henrik Henriksen.

Efterfølgende er europæiske aktier steget med godt 3 pct, og hjælpen fra ECB er kærkommen, for de europæiske aktier har haft en svær sommer.

”Sommeren har været meget hård. De europæiske aktiemarkeder havde egentlig gjort det fint indtil begyndelsen af juni, men siden da har de haft det svært. Både på grund af uroen i Ukraine, men også på grund af dårlige væksttal i Europa,” siger chefstrategen.

Henrik Henriksen mener dog, at det netop betyder, at der er meget at hente på de europæiske markeder, hvis der kommer yderligere hjælp fra ECB, og hvis krisen i Ukraine ikke udvikler sig voldsomt i den kommende tid.

”Europa er den region, der de kommende måneder har det største potentiale, hvis de problemer, der er for de europæiske finansmarkeder, stille og roligt bliver løst. Bedre amerikanske nøgletal, en lavere eurokurs samt et markbart fald i renterne vil på sigt understøtte økonomien. Når det sker vil mange investorer søge tilbage til det europæiske aktiemarked igen,” siger Henrik Henriksen.