Markedskommentar: Novo Nordisk-regnskab rammer forventningerne

Dagens halvårsregnskab fra Novo Nordisk lander stort set lige ned i forventningerne fra Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning, der administrerer PFA Pensions investering på 4,3 mia. kr. i medicinalselskabet.

”Både overskud og omsætning er overordnet set, som vi havde ventet. Så er der en opjustering i forventningerne til salget, men det skyldes især den gunstige udvikling i valutakurserne, så det kommer heller ikke som den store overraskelse,” siger Jesper Langmack.

Ifølge direktøren er regnskabets mest positive nyhed, at arbejdet med at lancere midlet Tresiba i USA skrider hurtigere fremad end ventet. Novo Nordisk fortæller, at godkendelsesprocessen kan starte allerede i første halvår af 2015. Hidtil har forventningen været, at selskabet først ville være klar til det i slutningen af 2015.

”Det er uden tvivl den gode nyhed i det her regnskab. På længere sigt er Tresiba en af de store muligheder for Novo Nordisk, så jo hurtigere man kan få midlet godkendt på det meget vigtige amerikanske marked, jo bedre er det naturligvis,” siger Jesper Langmack.

På trods af den nyheden om Tresiba har kursen på Novo Nordisk-aktien ikke bevæget sig synderligt ud af stedet.

”Aktiemarkedet som helhed falder, så set i det lys, er det egentlig positivt, at Novo-aktien ligger fladt. Og så er det nok også et udtryk for, at det overordnet set er et regnskab uden de helt store overraskelser for investorerne,” siger Jesper Langmack.