Markedskommentar: Derfor er Amerikanske centralbankmøde vigtigt for aktierne

Denne uges møde i den amerikanske centralbank (Fed) er værd at holde øje med for verdens aktieinvestorer, for det kan varsle flere gevinster på det amerikanske og globale aktiemarked. Det fortæller chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

Hvis Fed fastholder kursen og som forventet først hæver renten om et år, vil det være positivt for aktierne i både USA og resten af verden.

”I så fald er der udsigt til 12 gode måneder på aktiemarkederne. Ser man på historikken omkring renteforhøjelser fra Fed, peger den på, at de 12 måneder, der fører op til den første renteforhøjelse, giver et højere afkast end normalt på aktiemarkedet,” siger Henrik Henriksen.

Mens median afkastet er 9,9 pct. for en typisk 12 måneders periode på det amerikanske aktiemarked, har afkastet for de 12 måneder, der går forud for en renteforhøjelse været 15,6 pct.

”Det hænger sammen med, at de 12 måneder, der går forud for renteforhøjelsen, på den ene side er kendetegnet ved fortsat lave renter, og at økonomien på den anden side begynder at vise stigende tegn på styrke både når det gælder vækst, beskæftigelse, inflation og overskud i virksomhederne,” siger Henrik Henriksen.

De amerikanske aktier er allerede steget med omkring 7 pct. fra starten af 2014. Det har fået mange til at frygte, at der er ved at udvikle sig en aktieboble på det amerikanske marked, men den frygt deler Henrik Henriksen ikke.

”Der vil komme bump på vejen, men ser man 6 til 12 måneder frem, så er der udsigt til lave renter og dermed gode vilkår for de amerikanske virksomheder, og det vil komme investorerne til gode,” siger chefstrategen.