Markedskommentar: Roligt rentemøde i vente fra ECB

Den europæiske centralbank (ECB) vil på dagens rentemøde fastholde den ekstremt lempelige pengepolitik, der skal gøre det billigere at låne penge og igen sætte gang i hjulene i europæisk økonomi.

Men efter sidste måneds møde, hvor centralbankchef Mario Draghi satte den styrende europæiske rente ned og lancerede nye fordelagtige lån til bankerne, skal man ikke forvente deciderede nye tiltag fra ECB. Sådan lyder det fra seniorstrateg i PFA Pension Witold Bahrke.

”Efter sidste måneds kaskade af nye tiltag er det tid til en pause fra ECB’s side. Det er på trods af, at vi har været vidne til faldende industritillid og en rekordlav inflation, som ikke rigtig bevæger sig ud af stedet,” siger Witold Bahrke.

Han mener, at sidste måneds tiltag har købt tid. Derfor vil centralbanken i stedet arbejde på at få de nylige tiltag indarbejdet i finansmarkederne.

”Lempelserne i juni har sikret centralbanken tid og rum til at tage hul på det pædagogiske efterslæb, som er forbundet med de nye tiltag. Før det giver mening at diskutere yderligere lempelser, er det nødvendigt at offentliggøre flere detaljer omkring de tiltag, som blev annonceret på junimødet,” siger Witold Bahrke.

Seniorstrategen tror dog ikke, at Mario Draghi og ECB er færdige med at lempe pengepolitikken. I løbet af de kommende kvartaler regner Witold Bahrke med, at ECB vil sætte gang i kvantitative lempelser, hvor centralbanken opkøber store mængder af obligationer for at sende flere penge ud i finansmarkedet.

”Senere på året forventer vi yderligere lempelser. Konjunkturbilledet i eurozonen forventes at blive svækket yderligere, og derfor virker det logisk, at ECB før eller siden må sætte gang i kvantitative lempelser,” siger seniorstrategen.