Markedskommentar: Stærkt første år på børsen for marts

Matas har fået en god start på livet som børsnoteret virksomhed, og der er endnu mere at hente i aktien i de kommende år. Sådan lyder dommen fra direktør i PFA Asset Management Jesper Langmack op til dagens generalforsamling i Matas her et år efter, at selskabet gik på børsen.

”Jeg mener, at Matas har opfyldt de mål, som man fremlagde ved børsintroduktionen, og det har man også kunnet se på aktiekursen. Det har været en meget tilfredsstillende udvikling siden introduktionen,” siger Jesper Langmack.

Siden Matas gik på børsen d. 28. juni sidste år, er aktien steget 33 pct. fra kurs 115 til kurs 153. PFA købte en ejerandel på ca. 2 pct. af Matas i forbindelse med børsintroduktionen. Det var bl.a. Matas strategi om at sende en stor del af overskuddet tilbage til aktionærerne, som tiltrak PFA Asset Management.

”Noget af det, der interesserede os meget, da Matas gik på børsen, var, at selskabet generer et stærkt og stabilt cash flow, og at det for en stor dels vedkommende udloddes til aktionærerne. Det er en strategi vi er rigtig godt tilfredse med,” fortæller direktøren.

Og Jesper Langmack ser gode muligheder for at få forretningen Matas til at vokse i de kommende år. Han er især positiv omkring mulighederne i Matas’ kundeklub, Club Matas.

”En af mulighederne er at udvikle loyalitetsprogrammet Club Matas. Her har man i dag over 1,4 millioner medlemmer. Det giver en unik mulighed for at målrette kommunikationen til den enkelte kunde og derved øge salget,” siger han.