Markedskommentar: Investorer flokkes om risikofylde enkeltaktier

Når Bang & Olufsen på én dag problemfrit kan sælge nye aktier for 259 mio. kr., er det bl.a. fordi, at investorerne på aktiemarkedet netop nu er særdeles sultne på enkeltaktier med stor risiko, men også stort potentiale.

Det fortæller chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

”Det vi ser i øjeblikket er klassisk, når vi er inde i et opsving. Der er en øget begejstring for det enkelte selskabs historie og dets chance for succes. Det er som om, at aktiemarkedet og de enkelte aktier siden 2013 er begyndt at leve deres eget liv,” siger Henrik Henriksen.

Og ifølge chefstrategen tiltrækker de mindre virksomheder, de såkaldte small cap-aktier, især mange private investorer, der ynder at sætte deres penge i et selskab, som de kender fra deres hverdag og som de kan følge tæt. Den tendens forstærkes når et selskab som B&O viser tegn på fremgang og markedsstemningen generelt er god.

”Vi har alle sammen behov for at identificere os med et eller andet, hvad enten det er et fodboldhold, et bilmærke eller en musiker. Og der er det nemmere at finde sympati for en enkelt virksomhed end et helt indeks med mange aktier i,” siger han.

Men chefstrategen råder dog investorerne til at udvælge investeringerne med omhu. Hvis den virksomhed, man kaster sin kærlighed på, ikke er rustet til hårdere tider, kan det nemlig koste dyrt i det tilfælde, hvor markedet vender.

”Risikoen ved at købe small cap-aktier er, at når konjunkturerne vender, så falder de også mere end markedet. Det ser man især der, hvor den fundamentale udvikling skuffer, for så kan der opstå trængsel ved udgangen,” siger chefstrategen, der dog tror, at der vil være medvind på markederne i et godt stykke tid endnu.