Markedskommentar: PFA-Kunder tjener over halv mia. på Draghis rentesænkning

De kunder i pensionsselskabet PFA, der har placeret deres pensionsopsparing i markedsrente, har tjent over en halv mia. kr., siden centralbankchef Mario Draghi fra Den Europæiske Centralbank (ECB) for en uge siden skruede renten yderligere ned. Det fortæller direktør i PFA Asset Management, Jesper Langmack.

Han forklarer, at PFA har hentet den enorme gevinst til kunderne på de vestlige aktiemarkeder, som alle har reageret meget positiv på rentesænkningen.

”Der var stor spænding op til udmeldingen fra ECB, men man må sige, at centralbanken leverede varen, og aktiemarkedet reagerede rigtig positivt. Europæiske aktier er steget med knap 2 pct. siden udmeldingen, og også danske og amerikanske aktier har vist flotte stigninger,” siger Jesper Langmack.

PFA’s Investeringseksperter havde op til mødet forberedt sig på en sænkning af renten, og ifølge Jesper Langmack er det den forberedelse, som nu kaster den store gevinst af sig.

”Vi havde op til rentemødet positioneret os til, at der ville komme yderligere lempelser fra ECB. Det vil sige, at vi havde skruet op for investeringerne i europæiske aktier i markedsrenteprodukterne, og vi havde generelt set øget risikoniveauet op til mødet,” siger direktøren.

For PFA’s markedsrenteprodukt, PFA plus, har det betydet pæne afkast. Profil D med højst risiko er siden mødet steget med 1,3 pct. point., så afkastet for året nu udgør ca. 8 pct., mens den mere forsigtige Profil A er steget med 0,6 pct. point, og i år har givet et afkast på knap 5 pct.

På mødet for en uge siden sænkede ECB både ud- og indlånsrenten, så den nu ligger på henholdsvis 0,15 pct. og minus 0,10 pct. Samtidig lancerede ECB et nyt låneprogram til de europæiske banker.