Markedskommentar: Godkendt regnskabssæson fra danske selsskaber

De største danske selskaber har overordnet leveret rigtig fine resultater i den netop overståede regnskabssæson. Sådan lyder dommen fra direktør i PFA Kapitalforvaltning, Jesper Langmack, der er ansvarlig for PFA Pensions aktieinvesteringer.

”Der er naturligt nok variation fra selskab til selskab, men det generelle billede er, at både toplinjen og indtjeningen har været bedre end ventet for de danske selskaber her i første kvartal,” siger Jesper Langmack.

Blandt de selskaber, der har overrasket positivt nævner direktøren bl.a. Pandora og A.P. Møller-Mærsk, men især et selskab skiller sig positivt ud fra mængden.

”Vestas har gjort det rigtig fint, og aktien er steget med 76 pct. i år. De er efter en turbulent periode kommet på rette spor, og især den forbedrede evne til at skabe cashflow har imponeret os,” siger Jesper Langmack, og fortæller at PFA af samme årsag deltog i Vestas’ seneste kapitaludvidelse med et stort trecifret millionbeløb.

De pæne regnskaber har også kunnet aflæses på aktiekurserne. Markedet har kvitteret med store kursstigninger for det danske C20 Cap-indeks, som i går lukkede rekordhøjt lige over kurs 800.

Det har også afspejlet sig i PFA’s danske aktieinvesteringer, som har leveret rigtig fine afkast.

”Vi har en stor eksponering til danske aktier på omkring 14 mia. kr., og det har belønnet sig. PFA´s danske aktier i år er steget med 18 pct., hvilket i kroner og øre svarer til over 2 mia. kr. For hele året forventer vi et afkast på omkring 25 pct. på danske aktier,” fortæller Jesper Langmack.

Derfor har PFA også været særdeles aktive på det danske aktiemarked fra starten af året. Pensionsselskabet har udover Vestas’ kapitaludvidelse også deltaget i børsnoteringerne af ISS og OW Bunker, ligesom PFA har deltaget ved placeringer af aktier i markedet fra Pandora og A.P. Møller-Mærsk.