PFA udbetalingsbank skifter direktør

PFA Udbetalingsbanks direktør Lars Stouge har besluttet at fratræde sin stilling. I stedet har PFA udnævnt Peter Ott som ny direktør for pensionsselskabets eget pengeinstitut. Direktørskiftet sker den 1. juni.

”Lars Stouge har fuldført etableringen af PFA Udbetalingsbank, og banken er nu operationel. Lars Stouge har meddelt, at han ønsker at søge nye udfordringer uden for PFA. Det har vi taget til efterretning i bankens bestyrelse og aftalt, at Lars Stouge fratræder sin stilling den 31. maj 2014,” siger Henrik Heideby.

Han glæder sig over, at Peter Ott, der kommer fra en stilling som direktør i PFA Portefølje Administration, har sagt ja til at overtage stillingen som direktør i PFA Udbetalingsbank.

Ifølge Henrik Heideby er det et godt tidspunkt for et direktørskifte, fordi bankens digitale infrastruktur nu er på plads, og fokus derfor skal rettes mod at levere formueforvaltning til bankens kunder i topkvalitet.

”Peter Ott sidder med præcis de kompetencer, der skal til, for at kunderne i PFA Udbetalingsbank er sikret formuerådgivning og –forvaltning på højeste niveau,” siger Henrik Heideby.

Den nyudnævnte bankdirektør har de seneste år været en af hovedarkitekterne bag PFA’s succesfulde investerings set up, som har givet PFA en langt mere effektiv forvaltning af pensionskoncernens samlede aktiver på over 400 mia. kr.

Peter Ott har siden 2009 stået i spidsen i PFA for kapitalforvaltning, administration og Investeringsforeningen PFA Invest og PFA Kapitalforening. Før det var han i otte år chef for fondsmæglerselskabet Nordic Asset Management.

Henrik Heideby forklarer, at udnævnelsen af Peter Ott samtidig også skal ses som et udtryk for, at PFA Udbetalingsbank planlægger at udvide produktsortimentet.

”Nu skal Peter selvfølgelig lige have lejlighed til at sætte sig i stolen. Men når vi kommer om på den anden side af sommeren, vil vi komme ud og fortælle mere detaljeret om, hvad det er, der ligger i planerne,” siger Henrik Heideby.

Selv ser Peter Ott udnævnelsen som en kæmpemæssig udfordring.

”For mig er det super spændende at få en velfungerende finansiel infrastruktur, en solid ledelsesmæssig opbakning, en gruppe kompetente medarbejdere og en bunden opgave, der hedder: Gør denne bank til en succes. Og jeg er ikke i tvivl om, at med de tiltag, som jeg kan løfte sløret for lidt senere, så vil PFA Udbetalingsbank udvikle sig til glæde for ikke mindst PFA’s pensionskunder,” siger Peter Ott.