Laudrup: Barcelona gav mig karrierens største øjeblik

Michael Laudrups største øjeblik i karrieren var, da han sammen med Barcelona vandt Europacuppen for mesterhold - den nuværende Champions League-turnering - i 1992 med Barcelonas såkaldte Dream Team.

Det afslører han i forbindelse med en Facebook-konkurrence, hvor pensionsselskabet PFA har sat en gang far/barn-træning på højkant med fodboldikonet, der har været frontfigur for PFA det seneste år.

Deltagerne i konkurrencen har kunnet vælge mellem sejren i Europacup’en, Laudrups trænertriumf, da han vandt the double med Brøndby IF i 2005 og da Dansk Boldspil Union (DBU) i 2006 kårede Michael Laudrup som den bedste danske fodboldspiller nogensinde.

”Vi skal tilbage til maj 1992 med Barcelona, hvor vi vandt mesterholdenes finale, som sidenhed er blevet meget kendt som Champions League,” lyder svaret fra Laudrup på spørgsmålet om, hvilken af de tre højdepunkter, han anser som det største øjeblik.

”Det var første gang, at Barcelona vandt den her pokal, berømt kaldet pokalen med de store øre. Det var en helt fantastisk præstation og oplevelse at vinde det, men også at se den entusiasme, som der var tilbage i Barcelona med en million mennesker på gaden,” fortæller fodboldikonet.

Finalen, der altså står som det største øjeblik i Laudrups karriere blev spillet på det Englands nationalstadion Wembley i London mod italienske Sampdoria. Kampen endte med en 1-0 sejr til Barcelona, og blev afgjort i den forlængede spilletid på et mål af den hollandske legende Ronald Koeman.

Afsløringen af Laudrups største øjeblik betyder, at PFA i dag trækker lod blandt de rigtige svar om en omgang fodboldtræning med fodbold-ikonet i Parken den 8. juni. I alt vil fem forældre få mulighed for sammen med sønnen eller datteren at lure de bedste trick fra Michael Laudrup. Vinderne bliver kontaktet direkte, mens alle har mulighed for at høre Michael Laudrup fortælle om sin karrieres højdepunkt på PFA’s Facebook-side.

”Vi er rigtig glade for, at Michael Laudrup har villet dele det her med os, og ikke mindst for alle de gode svar vi har fået i konkurrencen. Nu glæder vi os til sammen med Michael Laudrup at kunne give de 5x2-vindere en stor fodboldoplevelse, når de får lov til at træne sammen med Michael på Danmarks nationalstadion, Parken,” siger PFA’s koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen.