Markedskommentar: Danske aktier stormer frem

De danske aktier i C20-indekset er i topform. Midt på dagen ramte det danske eliteindeks kurs 800, det højeste niveau nogensinde. Et resultat af rigtig flot vækst i de største danske selskaber, fortæller chefstrateg i PFA Pension, Henrik Henriksen.

”Det skyldes ikke mindst en rigtig solid indtjeningsvækst i en række danske virksomheder, der gør det godt og vinder markedsandele. Der er mange, der har overrasket positivt med en større vækst, end det man ser på de fleste andre markeder,” siger Henrik Henriksen og nævner AP Møller Mærsk, Pandora og Vestas som eksempler.

Samtidig er de to danske aktier Vestas og Pandora blevet inkluderet i det globale MSCI World-indeks.

”Det hjælper også danske aktier på vej, at Pandora og Vestas nu kommer med i det selskab, og at Danmark derfor kommer til at fylde mere i MSCI World-indekset,” siger Henrik Henriksen.

Og chefstrategen tror, at resten af året også vil være præget af stigninger på det danske aktiemarked. Dog ikke i et lige så højt tempo, som vi ser i øjeblikket.

”Jeg tror, vi kommer til at se yderligere 4-6 pct. stigninger i år, men det meste af festen er nok bag os. De gode nyheder, der driver markedet, er ved at være indregnet i kurserne. Men vi mener bestemt ikke at festen er slut,” siger Henrik Henriksen.