Markedskommentar: Svagt regnskab fra Novo er som forventet

Dagens bløde kvartalsregnskab fra Novo Nordisk overrasker ikke direktør i PFA Kapitalforvaltning Jesper Langmack, der administrerer PFA Pensions investering på 4 mia. kr. i selskabet.

”Regnskabet er, som vi havde forventet. Det kommer ikke som den store overraskelse for os, at salgsvæksten er faldet til under 5 pct., selvom det er første gang i 47 kvartaler, at de går under 10 pct.,” siger Jesper Langmack.

Faldet i salgsvæksten skyldes bl.a. udfordringer på det amerikanske marked, hvor Novo Nordisk har mistet en stor kontrakt med selskabet Express Scripts, og hvor patentet på tabletproduktet Prandin er udløbet.

Samtidig har Novo Nordisk været udfordret af de store udsving i valutaen i en række vækstlande. Det ændrer dog ikke på, at Jesper Langmack stadig tror på Novo Nordisk som en god investering for PFA på den lange bane.

”De udfordringer, som Novo er løbet ind i i første kvartal, er ubetydelige på lang sigt, så det ene regnskab ændrer ikke på vores overordnede syn på Novo Nordisk. De forudser nu 7 til 10 pct. salgsvækst i år, og det har vi tillid til,” siger han.

Dagens regnskab sendte i morges Novo Nordisk-aktien ned med 3,9 pct., men siden har den rettet sig til et fald på omkring 1 pct.

”Det er meget naturligt, at især de kortsigtede investorer reagerede på regnskabet fra morgenstunden, men vi kan se, at aktien allerede nu har genvundet meget af det tabte, så det har nok været et spørgsmål om, at bølgerne lige skulle lægge sig,” siger Jesper Langmack.

PFA Pension er Danmarks største investor i Novo Nordisk. Samlet udgør Novo Nordisk knap 30 pct. af PFA Pensions beholdning af danske børsnoterede aktier.