Markedskommentar: PFA forventer blødt regnskab fra Novo Nordisk

Det bliver et de svageste kvartalsregnskaber længe, som Novo Nordisk sender på gaden i morgen. Sådan lyder forventningen fra direktør i PFA Kapitalforvaltning, Jesper Langmack, der administrer PFA Pensions investering på 4 mia. kr. i medicinalselskabet.

”Det ser ud til, at det bliver et blødt første kvartal for Novo. Vi må afvente regnskabet, før vi får det fulde indblik, men vi forventer at salgsvæksten korrigeret for valuta falder til omkring 8 pct. i kvartalet, og det er første gang, at den går under 10 pct. i 47 kvartaler,” siger Jesper Langmack.

Aktiechefen peger bl.a. på udfordringer på det amerikanske marked, som en årsag til den svage start på året fra Novo Nordisk.

”De har mistet en stor kontrakt med selskabet Express Scripts, der formidler medicin til en række sygekasser i USA. Samtidig er patentet på tabletproduktet Prandin udløbet i USA, og det vil også ramme salget,” lyder det fra Jesper Langmack.

Men også valutamarkederne har voldet Novo Nordisk problemer i første kvartal i år.

”Novo Nordisk afdækker ikke for udsving i små valutaer, og her i første kvartal har vi set nogle rigtig store udsving i valutaen i en række vækstlande. Den tyrkiske lira er f.eks. 20 pct. lavere i forhold til kronen nu, end den var i første kvartal sidste år,” siger han.

Men selv hvis regnskabet som forventet bliver et af de mere afdæmpede fra Novo Nordisk, får det ikke de store konsekvenser for PFA’s investering i selskabet.

”Vi forventer at omsætningsvæksten for hele året vil være på omkring 10 pct. og omkring 15 pct. næste år, så et enkelt blødt regnskab ændrer ikke det store for en langsigtet investor som os. Men det kan få nogle af de mere kortsigtede investorer til at sælge, og derfor kan aktien godt falde på regnskabet i morgen, men det bliver ikke meget” siger Jesper Langmack.

Sidste år gav Novo Nordisk aktien et afkast på 11 pct. inklusiv udbytte, og i år har aktien allerede givet afkast på 25 pct. Det betyder, at PFA har tjent næsten 1 mia. kr. på investeringen i Novo Nordisk i 2014. PFA Pension er Danmarks største investor i Novo Nordisk. Samlet udgør Novo Nordisk knap 30 pct. af PFA Pensions beholdning af danske børsnoterede aktier.