Markedskommentar: Amerikansk regnskabsfest ser ud til at fortsætte

Den amerikanske regnskabssæson er kommet særdeles godt fra start, og ifølge chefstrateg i PFA Pension, Henrik Henriksen, ser det positive mønster ud til at fortsætte.

”Foreløbig har de amerikanske regnskaber i snit slået forventningerne til bundlinjen med 5,8 pct. Det er den største margen i otte kvartaler, og jeg synes det ligner en tendens, der vil holde regnskabssæsonen ud,” siger Henrik Henriksen.

”I sidste kvartal steg den positive forskel mellem forventningerne og de egentlige resultater faktisk i løbet af regnskabssæsonen. Nu er vi startet så godt i det her kvartal, at det ikke er sikkert, at det gentager sig, men det er et mønster, der lover godt for de resterende regnskaber,” fortæller chefstrategen.

Han forklarer den positive overraskelse med, at de fleste investorer ikke havde de store forventninger til regnskabssæsonen. Og så er det lykkedes mange amerikanske selskaber at presse omkostningerne langt ned.

”Det er kombination af, at forventningerne var blevet sænket til kvartalet bl.a. på grund af den hårde vinter, men det er også et resultat af, at virksomhederne stadigvæk formår at holde nogle meget høje overskudsgrader,” siger Henrik Henriksen.

Foreløbig har 159 af de 500 selskaber i S&P 500-indekset aflagt regnskab, og det er især sektorer som teknologi, finans og medicinalindustrien, der har trukket op. Så sent som i går bød amerikanske sværvægtere som Apple og Facebook ind med stærke tal efter markedets lukketid.

På den lidt længere bane mener Henrik Henriksen dog, at de amerikanske virksomheder skal til at løfte omsætningen, hvis de positive tendenser skal fortsætte.

”Når vi kigger et år frem, så synes jeg, der er lidt skyer i horisonten. Både lønningerne og renteomkostningerne har nok ramt bunden i USA, så fremover, så skal omsætningerne løftes, for det bliver ikke ved med at være så billigt at drive virksomhed i USA, og det vil ramme overskudsgraderne,” siger han.