Markedskommentar: Aktiemarkedet bobler oven på amerikanske regnskaber

Aktiemarkedet soler sig i kursstigninger efter, at den amerikanske regnskabssæson er kommet godt i gang. Et presset marked ånder lettet op efter en svær start på året, fortæller chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

”Regnskabssæsonen har været ok frem til nu, og reaktionen har været ganske positiv på markedet. Jeg tror, at markedet har været presset i den seneste tid, så der har nok ikke skullet så meget til for at overraske positivt,” siger Henrik Henriksen.

Det amerikanske S&P 500-indeks steg 0,7 pct. i går, og det står til at åbne med en yderligere stigning på 0,4 pct. i dag. Også det danske C20 Cap-indeks følger trop med en stigning på 1,4 pct. Det er til trods for, at regnskaberne fra USA - trods de positive tendenser - ikke har været overvældende.

”Der er små positive overraskelser, men det er ikke de store tal. Små 3 pct. af resultaterne er kommet bedre hjem end ventet, og i sidste kvartal var det tættere på 5 pct. Men der er nogle selskaber, som er psykologisk vigtige for markedet, der har gjort det godt,” siger Henrik Henriksen og tilføjer:

”I går kom der et godt regnskab fra Intel, som er en god indikator for, hvordan det går i teknologisektoren, og i dag har Bank of America på trods af en stor nedskrivning leveret et pænt regnskab.”

Og efter de mange negative nyheder for aktiemarkedet fra årets start med negative nøgletal fra USA og Kina og krisen i Ukraine, har de moderat gode nyheder fra de amerikanske regnskaber været nok til at sende aktierne i vejret.

”Forventningerne til aktiemarkedet var høje ved årsskiftet, men aktierne er ikke løbet nogen steder i år. Det har meget været en dans på stedet indtil videre, og det har fået investorerne til at sænke forventningerne, og så stiller du dig tilfreds med lidt mindre,” siger Henrik Henriksen.