Markedskommentar: Ingen panik over mulig aktienedtur

Aktiemarkederne er buldret afsted fra årets start, hvilket har fået flere investorer til at frygte en korrektion i markedet med store aktiefald til følge. Men selv hvis aktierne skulle blive ramt af en nedtur på helt op til 10 pct., er der ingen grund til panik. Det fortæller chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

”Rent statistisk er det sådan, at selvom man er i et opadgående aktiemarked, så peger historien på, at man to til tre gange om året får en korrektion på mellem 5 og 10 pct. Sidste år havde vi f.eks. to sådanne korrektioner, men derfor kom markederne sig alligevel, og vi fik et godt aktieår. Så korrektioner er et vilkår, man må leve med på aktiemarkedet,” siger Henrik Henriksen.

Han mener derfor, at det som investor er vigtigt at have is i maven og tænke langsigtet, når man ser aktiekurserne gå i rødt. Ellers risikerer man at stå uden for markedet, når kurserne først begynder at stige igen.

”Det er svært at sige, om der er en korrektion lige om hjørnet, men vi kan godt risikerer at få en korrektion i aktiekurserne henover sommeren. Det ville ikke være usædvanligt i den nuværende situation, at aktiemarkedet lige tager et skridt tilbage. Men jeg tror også, at det bagefter vil tage to skridt frem igen,” siger chefstrategen.

Han mener, at der stadig er rigeligt med gode nyheder især for de europæiske aktiemarkeder. Den meget lempelige globale pengepolitik og den svækkede eurokurs skaber gode rammer for virksomhederne i Europa. Derfor mener Henrik Henriksen stadig, at der er gevinster at hente på aktiemarkederne, selv hvis der kommer et bump eller to på vejen.

”Vi er grundlæggende positive på aktier, og selv hvis der kommer noget uro på aktiemarkedet, så ændrer det ikke vores grundlæggende positive syn på aktier. Tværtimod tror jeg, man skal være mere bekymret, hvis markedet ikke engang i mellem lige tager luft ind i form af en mindre korrektion,” siger han.