PFA leverer et af branchens bedste afkast

Helt nye beregninger fra det uafhængige analysebureau Morningstar viser, at PFA sammen med AP Pension og Topdanmark leverer det bedste pensionsafkast. Det skriver Berlingske i dag.

Beregningen er lavet med udgangspunkt i en person, der har sparet 1 mio. kroner op og har 30 år til pensionsalderen. Her viser analysen, at PFA de seneste tre år har leveret et afkast på 34 procent til de kunder, der har PFA Plus profil C – den profil, PFA i øvrigt anbefaler Plus-kunderne.

Det er næsten 10 procentpoint mere end de selskaber, der leverer det laveste afkast, og i kroner og øre betyder det, at kunden de seneste tre år har sparet 100.000 kroner mere op hos PFA, i forhold til hvis vedkommende havde været kunde i et af de pensionsselskaber, der giver lavest afkast.

Undersøgelsen er også et udtryk for, at markedsprodukterne de senere år har givet et langt højere afkast end gennemsnitsprodukterne. Pensionsselskaberne er i stigende grad gået over til markedsprodukter, og Gert Aage Nielsen fra forsikringsmæglervirksomheden Bedstpension udtaler til Berlingske, at selskabernes evne til at investere på sigt vil få stor betydning for både den enkeltes privatøkonomi og for hele samfundsøkonomien.