PFA Brug Livet Fonden støtter hjertesager herhjemme og i udlandet

Et bandagistcenter, der producerer proteser til civile krigsofre i Afghanistan. Et shelter til gadepiger i Indien. En forening, der hjælper voksne ramt af senfølger efter seksuelt misbrug i barndommen og ungdommen. Og en patientforening, der danner netværk mellem pårørende og syge, der lider af hydropcephalus. Det er de fire hjertesager, PFA Brug Livet Fonden i år har valgt at støtte med tilsammen 150.000 kroner.

De fire hjertesager er valgt blandt de 15 sager, der fik flest stemmer af brugerne på Fondens hjemmeside.

PFA Brug Livet Fonden støtter ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet og har i år valgt også at se ud over Danmarks grænser og støtte hjertesager med aktive ildsjæle, der hjælper udsatte i udlandet. Walking Future arbejder på at oprette et bandagistcenter i Afghanistan og modtager 50.000 kroner. Gadens Børn i Indien – Non Profit modtager også 50.000 kroner til at oprette et shelter til gadepiger i Inden.

Derudover får Spor – Landsforeningen for voksne med senfølger af seksuelle overgreb 35.000 kroner til deres arbejde med at hjælpe og danne netværk mellem voksne, der engang har været udsat for overgreb, mens den mindre patientforening Hydrocephalus Foreningen modtager 15.000 kroner til deres arbejde med at danne netværk og udbrede viden om lidelsen.

”Fonden har i år valgt også at støtte sager og ildsjæle, der hjælper udsatte grupper i udlandet. Der er masser af ildsjæle, der gør en kæmpe forskel – både herhjemme og i udlandet, og det var svært at vælge en vinder. Men vi håber på, at de fire sager kan gøre en forskel og hjælpe andre til at bruge livet,” siger Søren P. Espersen, direktør for Koncernkommunikation & Ledelse hos PFA Pension.

Knap 38.000 fans på Facebook Det er fjerde gang, PFA Brug Livet Fonden støtter hjertesager. Ildsjælene selv har kunnet indstillet deres hjertesager, som så er blevet lagt ud på en hjemmeside, hvor alle har kunnet stemme på de hjertesager, de brænder for. Der blev på omkring en måned indstillet knap 100 sager, og sideløbende har PFA Brug Livet Fonden kørt en kampagne på Facebook for at skabe opmærksomhed omkring sagerne og den nye hjemmeside.

”Vi håber, at kampagnen på Facebook og den tilhørende hjemmeside har været med til at synliggøre og skabe opmærksomhed om ikke bare de sager, Fonden har valgt at støtte, men også alle de andre gode sager,” siger Søren P. Espersen.

De fire sager

Walking Future
De  modtager 50.000 kroner. Projektet går ud på at etablere et bandagist-center i Kabul i Afghanistan, hvor afghanere selv kan producere proteser til civile krigsofre. Walking Future har været meget aktive på de sociale medier og endte som nummer et i afstemningen på fondens hjemmeside.

Gadens Børn i Indien – Non profit De modtager 50.000 kroner og arbejder på at bygge et open shelter til gadepiger i Indien. Det er målet, at der skal være plads til 100 piger, som er flygtet hjemmefra på grund af blandt andet seksuelle overgreb og vold i hjemmet. Shelteret skal tilbyde pigerne mad, uddannelse, sundhedspleje og ikke mindst tryghed.

Spor - Landsforeningen for voksne med senskader af seksuelle overgreb De modtager 35.000 kroner. Foreningen drives af frivillige og arbejder blandt andet på at skabe rammer for, at medlemmerne kan danne netværk med hinanden.

Hydrocephalus Foreningen De modtager 15.000 kroner til foreningens generelle arbejde. Ved hydrocephalus ophobes spinalvæsken i hjernens hulrum, som udvides og forårsager et øget tryk på hjerne og kranium. Hydrocephalus er en kronisk lidelse, og formålet med foreningen er at skabe netværk blandt syge og pårørende og dele viden om sygdommen.
 
Fakta om PFA Brug Livet Fonden

  • Fondens formål er at støtte ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet
  • Fonden blev etableret i 2009 med en fondskapital på 3 mio. kroner. De første donationer gik til Girltalk.dk, Servicehunde for Handicappede, Danske Hospitalsklovne og TUBA
  • Fonden uddeler i år 150.000 kroner 
  • Hjertesagerne indstilles på hjemmesiden www.bruglivetfonden.dk, hvor der også stemmes om, hvilke hjertesager der bør støttes. Samtidig bliver der gjort opmærksom på fonden og hjertesagerne på Facebook. De 15 sager med størst opbakning indstilles til bestyrelsen, som fordeler støtten til en eller flere sager

  • Bestyrelsen består af formand for Lederne Svend Askær (bestyrelsesformand), professor Bjørn Nørgaard, formand for Teknisk Landsforbund Gita Grüning og koncernchef for PFA Pension Henrik Heideby.

Læs mere om PFA Brug Livet Fonden og de fire hjertesager, der i år er blevet støttet på