PFA investerer 740 mio. kr. i logistikfond

PFA Ejendomme investerer 740 mio. kr. i NREP’s Logistik fond 1 igennem køb af den svenske pensionskasse SPP’s andel i fonden.

Den svenske pensionsfond SPP har efter sin beslutning sidste år om at nedjustere sin indirekte ejendomsportefølje, solgt sin andel i NREP Logistics på 47,5%, til PFA Pension. Den samlede værdi af transaktionen, der blev handlet til NAV efter en kompetitiv proces, var 740 mio. d.kr. NREP Logistics blev lanceret af Nordic Real Estate Partners (NREP) i marts 2010 og har i dag en portefølje på omkring 25 logistik aktiver i Sverige, Danmark og Finland af meget høj kvalitet. Porteføljen har en aktuel værdi på SEK 3,6 milliarder, og vil nå omkring SEK 4 milliarder, når den er fuldt investeret.

Marita Loft, CEO for Storebrand Properties og manager af SPP ejendomsportefølje siger: “Vi er yderst tilfredse med at handle med en professionel og kvalificeret investor som PFA. Det er en attraktiv fond, der forvaltes af et meget professionelt team, og jeg er overbevist om at PFA vil være meget tilfredse med deres investering.”

”Denne investering matcher vores overordnede strategi om at øge vores internationale indirekte ejendoms eksponering. NREP Logistics har over årene på fokuseret vis opbygget en unik portefølje af første klasses logistik aktiver i Norden, som genererer stabile høje afkast samt vækst muligheder,” tilføjer direktør Michael Bruhn fra PFA Ejendomme.

Rickard S Dahlberg, medstifter og Co-CIO hos NREP udtaler: ”Vi er meget stolte over, den store interesse der har været omkring denne transaktion, og meget tilfredse med at have fået PFA som investor. Vi ser frem til et langt samabejde med dem.”

Custor Capital har været rådgiver for SPP i transaktionen og har gennem sit globale netværk af relationer, selektivt kontaktet potentielle investorer fra hele verden.