Historisk afkast på 31 mia. kr.

I 2012 opnåede PFA-koncernen et samlet investeringsafkast på 31 mia. kr. Det er det største afkast i PFA’s historie.

Efter et usædvanligt stærkt investeringsår er det lykkedes PFA at slå sine egne rekorder og skabe et investeringsafkast på hele 31 mia. kr.

”Det er ganske enkelt et fantastisk resultat,” siger koncernchef, CEO Henrik Heideby, der ser tilbage på et ekstraordinært år:

”Centralbankerne i USA, Europa og Kina har alle pumpet store mængder likviditet ud, og det har som tidevandet hævet alle både og skabt et helt udsædvanligt investeringsår. Både aktier og obligationer har stik imod børnelærdommen leveret store plusser på samme tid,” lyder det fra koncernchefen.

Gevinst på kreditobligationer PFA øgede i 2012 allokeringen til kreditobligationer, og det blev belønnet. PFA’s beholdning af kreditobligationer, der er en betegnelse for virksomheds- og emerging market obligationer, har således givet 14,8 pct. i afkast. Især de europæiske kreditobligationer har performet ekstraordinært godt med et afkast på 27,4 pct.

”Vi har i flere år haft mere og mere fokus på kreditobligationer, hvor vi investerer direkte i virksomheder, der klarer sig godt. I alt har vi nu investeret 50 mia. kr. i kreditobligationer. Derfor er det ekstra glædeligt, at afkastene er så høje,” siger Henrik Heideby.

I løbet af året har der været stor uro om Eurozonen, men PFA har alligevel sikret et afkast på europæiske statsobligationer på 11,5 pct. Gevinsten på realkreditobligationer i 2012 var mere beskeden – her opnåede PFA et afkast på mellem 6 og 9 pct. afhængig af risiko. Det ligger pænt over realkreditmarkedet generelt, der gav 5 pct.

Stærkt aktieår 2012 vil også blive husket som et stærkt aktieår med pæne stigninger i det meste af verden. Især danske aktier har været en god investering for PFA. Det danske aktiemarked var blandt de bedste aktiemarkeder i verden med et afkast på 26,6 pct., men ved hjælp af aktiv forvaltning lykkedes det imidlertid PFA at få endnu mere ud af de danske aktier, nemlig 28,7 pct.

”Vi har haft et rigtigt stærkt år på investeringsområdet, og det ser vi nu resultaterne af,” konkluderer Henrik Heideby.

Afkastet i gennemsnitsrente bliver næsten 11 pct., mens kunder i PFA Plus har i 2012 fået mellem 11-18 pct. i afkast. Kunder med mest risiko har fået de største afkast.

Det er imidlertid ikke kun PFA’s kunder, der nyder godt af rekordafkastet i 2012. Staten får hele 4,4 mia. kr. i pensionsafkastskat – den såkaldte PAL-skat.