PFA laver film med Landsforeningen Autisme

Den 2. april var det FN’s internationale Autisme-dag. I den forbindelse har PFA Brug Livet Fonden i samarbejde med Landsforeningen Autisme produceret tre små informationsfilm om autisme, som vil blive vist i OBS på DR.

Filmenes hovedbudskab er, at autisme er et usynligt handicap. Helt almindelige sanseindtryk opleves meget anderledes af en person med autisme, og derfor er det vigtigt at give plads til hinanden.
 
”Filmene markerer sidste del af et konkret projekt, vi har fulgt og støttet, siden Landsforeningen Autisme modtog støtte fra PFA Brug Livet Fonden i 2012. Når vi ved mere om, hvordan det er at leve med autisme, kan vi bedre vise hensyn og give plads til mennesker med autisme i vores samfund og hverdag,” siger direktør for Koncernkommunikation & Ledelse, Søren P. Espersen.

Kommunikation og job-formidling Udover filmene har PFA Brug Livet Fonden også hjulpet Landsforeningen Autisme med at gennemføre en undersøgelse blandt foreningens medlemmer om spisevaner hos børn med autisme. PFA har også deltaget i ”Projekt Oppertunity” om at formidle jobs til voksne med autismespektrum-forstyrrelser. I den forbindelse har PFA selv ansat en medarbejder med autismespektrum-forstyrrelse.

Se filmen om hvordan en person med autisme oplever en tallerken med mad: 

Se filmen om, hvordan en person med autisme oplever en helt almindelig gåtur: 

Se filmen om, hvordan en person med autisme oplever det at vente på toget: