Pensionsselskaber køber kontorprojekt

PFA Pension, PensionDanmark og ATP Ejendomme har netop skrevet under på en investering i et større kontorprojekt i Nordhavns Århusgadekvarter. Sælger er NCC Project Development.

Kontorprojektet udvikles med udgangspunkt i to eksisterende siloer, "Portlandssiloerne", der blev opført i 1979.

"Hele det nordlige havneområde er utrolig interessant. Vi er sammen med ATP allerede i fuld gang med at gøre FN Byen færdig på Marmormolen, og nu er vi så også med som partner i dette meget spændende kontorprojekt. Vi udvider vores ejendomsportefølje ret kraftigt i disse år, og det håber vi bl.a. at fortsætte med i Nordhavn i København", siger Søren Ulslev, direktør for ejendomme i PensionDanmark.

Projektet er på i alt 14.000 kvm. og har syv etager, der bygges uden på de to siloer i 24 meters højde. Fælles kantine og udendørs terrasse til husets lejere bliver lagt øverst oppe med panoramaudsigt over Københavns Havn og Østerbro. Kontorprojektet er det foreløbigt højeste byggeri i Nordhavn med en højde på 59 meter.

"I ATP Ejendomme er vi positive, når der opstår investeringsmuligheder, der matcher vores høje krav til kvalitet og løbende afkast. Det er i øvrigt meget tilfredsstillende at se, at Nordhavns første investeringsmuligheder ejer disse kvaliteter. Det borger godt for fremtidens udvikling af det spændende område", siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme.

Resultatet er en moderne og spektakulær kontorejendom, der samtidig bygges med høje miljøvenlige ambitioner. Det vil bl.a. blive klassificeret efter niveauet "Very Good" i henhold til det internationale miljøcertificeringssystem BREEAM.

"Projektet har alle de elementer, der kendetegner en god ejendomsinvestering. Det bliver en landmark-ejendom med en unik beliggenhed i en meget vigtig del af København, som vil være præget af stor udviklingsaktivitet i de kommende år. PFA er en særlig aktiv investor i erhvervsejendomme i disse år, og vi er glade for at bidrage til, at Københavns havnefront udvikler sig endnu mere", siger koncerndirektør og CFO Anne Broeng, PFA Pension.

Byggeriet, der er tegnet af DesignGroup Architects A/S og udføres af NCC Construction Danmark A/S, påbegyndes i oktober 2012 og forventes at være klar til indflytning fra den 1. april 2014. Projektet overtages fuldt udlejet af investorerne.

For yderligere information, kontakt:

Michael Nielsen, direktør for ATP Ejendomme, telefon +45 2030 4960
Søren Ulslev, direktør for ejendomme i PensionDanmark, telefon +45 2020 2929
Anne Broeng, koncerndirektør og CFO, PFA Pension, telefon +45 3917 5006