Stor pensionsfusion på det private funktionærområde

90.000 funktionærer indenfor det private arbejdsmarked får ny fælles pensionsløsning i PFA under foreningen Pension for Funktionærer. Det er resultatet af en aftale mellem parterne bag FunktionærPension og Dansk Erhverv Pension

HK, DA og Dansk Erhverv er blevet enige om rammerne for en ny konkurrencedygtig pensionsordning, som dækker HK på det private område. Det indebærer, at parterne, som i dag står bag henholdsvis FunktionærPension og Dansk Erhverv Pension, samler deres pensioner i én fælles ny ordning, der etableres i samarbejde med PFA Pension.

FunktionærPension og Dansk Erhverv Pension har hver omkring 45.000 aktive pensionsindbetalere. Med i alt 90.000 aktive indbetalere samlet ét sted kan HK/DA og Dansk Erhverv tilbyde medlemmer og medlemsvirksomheder en pensionsløsning, der er bedre end to separate løsninger.

Det er en erkendelse af, at det er blevet vanskeligere at være lille på pensionsmarkedet, der motiverer organisationerne til at skabe en ny større pensionsløsning og samle ordningen i Danmarks største firmapensionsselskab, PFA Pension.

Hos HK Handel ser man frem til bedre pensionsordninger for medlemmerne.

”Ved at fusionere FunktionærPension med PFA har vi fremtidssikret medlemmernes pension. Det giver en tryghed også for dem, der først skal på pension om mange år. Samtidig får vi med den nye ordning mere pension for pengene på grund af lavere priser og bedre afkast. Så alt i alt er det en god handel for medlemmerne,” siger formand for HK HANDEL, Jørgen Hoppe.

Også hos Dansk Erhverv glæder man sig over at kunne tilbyde virksomhederne en ny samlet pensionsløsning.

”Med den nye pensionsordning kan vi tilbyde vores medlemmer en konkurrencedygtig løsning med lave administrationsomkostninger. Det vil gøre den attraktiv for virksomhederne og deres medarbejdere, som kan samle deres pensioner i én ordning med høj service og værdiskabelse,” siger direktør Laurits Rønn fra Dansk Erhverv.

PFA og FunktionærPension indgik i 2007 et strategisk partnerskab, som blandt andet betød, at PFA købte 52 pct. af aktierne i FunktionærPension. Det var første skridt mod en samling i en større enhed. Med den ny aftale tager parterne det fulde skridt i etablering af en helt ny fælles pensionsordning for hele det private funktionærområde.

”Den bedste pensionsordning får man ved at udnytte stordriftsfordelene. Det giver lavere omkostninger, bedre afkast og mulighed for at tilbyde markedets bedste produkter og service. Det kan vi med den ny fælles pensionsløsning, hvor vi samtidigt fastholder organisationernes indflydelse gennem foreningen Pension for Funktionærer,” siger koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen fra PFA Pension.

I praksis vil pensionsordningerne i FunktionærPension og Dansk Erhverv Pension hen over en periode blive samlet hos PFA. PFA Pension er desuden i forvejen pensionsleverandør for både FunktionærPension og Dansk Erhverv Pension.

Den ny fælles forening vil sikre fortsat indflydelse på pensionsordningen til HK, DA og Dansk Erhverv.

-------------------------------------------------------------
Yderligere oplysninger ved:
Jørgen Hoppe, sektorformand for HK Handel, tlf. 40 68 30 37
Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv, tlf. 28 14 28 40
Lars Ellehave-Andersen, koncerndirektør i PFA Pension, tlf. 40 28 13 15