PFA har succes med danske aktier

PFAs portefølje med danske aktier fortsætter de gode takter og leverer også i 2012 et flot afkast trods uro på de finansielle markeder.

Danske aktier er generelt kommet godt igennem første halve år af 2012 rent afkastmæssigt sammenlignet med andre lande. Det danske aktieindeks er i år steget med godt 14 pct., mens amerikanske aktier i samme periode er steget 10 pct., og europæiske aktier er steget 4 pct.

Netop når det kommer til danske aktier, har PFA i en årrække skabt iøjnefaldende resultater.

Fonden - PFA Danske Aktier - har i år givet afkast på 16 pct., og PFA Kapitalforvaltning er dermed en af de forvaltere i Danmark, der har leveret det højeste afkast på danske aktier.

Også på længere sigt har resultaterne været gode. Fra starten af 2009 har PFA Danske Aktier leveret et samlet merafkast på 19 pct., hvilket ligeledes er blandt det bedste i markedet.

”Succesen bag de gode afkast er, at vi i investeringsprocessen kombinerer en nationaløkonomisk tilgang med konkrete selskabsanalyser. Det har vist sig at være en fordel, særligt i de seneste år på baggrund af den øgede økonomiske usikkerhed, som specielt Europa oplever. Tiderne har forandret sig, og derfor er en dyb indsigt i nationale forhold og det at have en fleksibel investeringsproces blevet stadig vigigere," siger direktør i PFA Kapitalforvaltning Jesper Langmack.

Figur: PFA Danske Aktier merafkast

Kilde: Morningstar