Godt købmandskab bag pensionsaftele

En fælles pensionsaftale for medarbejderne hos De Samvirkende Købmænd giver både billigere og bedre pension. Fælles indkøb er godt købmandskab - også på pensionsområdet.

Det bedste produkt til den laveste pris. Det var udgangspunktet for De Samvirkende Købmænd, da de skulle forny den fælles pensionsaftale for medarbejderne. Når mange står sammen i DSK om fælles indkøb giver det bedre aftaler. Sådan er det også for pensionen.

Derfor har DSK indgået en ny aftale med Danmarks største firmapensionsselskab PFA Pension. Aftalen er indgået på baggrund af DSK’s medlemskab af Dansk Erhverv, som samarbejder med PFA gennem Dansk Erhverv Pension. Aftalen giver købmændene og deres medarbejdere lave omkostninger og lave forsikringspriser. Samtidigt har PFA gennem de seneste år præsteret et afkast i topklasse i markedet.

Når vi køber ind sammen får vi bedre aftaler. Det gælder også på aftalen med PFA om pension til medarbejderne. Mange mindre butikker har ikke en størrelse, der giver mulighed for at forhandle priserne i bund. Det kan vi derimod sammen. Så fælles aftaler er godt købmandskab”, siger adm. direktør John Wagner fra DSK.

DSK har indgået en rammeaftale med PFA Pension, som indebærer, at den enkelte virksomhed kan få en god aftale. Priserne er i bund og DSK’s medlemmer tilbydes PFA’s nyeste pensionsprodukt PFA Plus. Det er et overskueligt og enkelt pensionsprodukt, der er til at forstå.

Ordningen baseres på markedsrente, der passer godt til købmandsmentaliteten: Den enkelte kan selv vælge hvor stor risiko, der skal tages på pensionsopsparingen, og afkastet går direkte ind på kontoen. Der er ikke noget med enorme fælles reserver, som ikke kommer den enkelte til gode eller svært gennemskuelig gennemsnitsrente.

Hos PFA Pension er der naturligvis også glæde over den ny aftale med DSK:

Vi ser frem til samarbejdet med købmændene i de kommende år. Vi står i forvejen stærkt i den branche, og det giver nogle særlige fordele for medarbejderne, fordi de nu ikke behøver at skifte pensionsselskab, når de skifter job”, siger koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen fra PFA Pension.

Netop jobskifteproblematikken har også været med i overvejelserne hos DSK:

Der er jo mange jobskifter i vores branche. Derfor er det en stor fordel for både medarbejdere og virksomheder, at medarbejderne bliver i samme pensionsselskab. Det betyder, at vi sparer både rådgivningssamtaler, administrative byrder og gebyrer”, siger John Wagner.

Aftalen mellem De Samvirkende Købmænd og PFA Pension er trådt i kraft pr. 1. oktober.

DSK’s medlemmer står for næsten 1/3 af dagligvaresalget i Danmark. 1.500 købmænd er med i DSK, og de beskæftiger mere end 22.000 butiksansatte.

 

Yderligere oplysninger:

  • Adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd, tlf. 20 23 26 16
  • Koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen, PFA Pension, tlf. 40 28 13 15